Deze kleding van Tribute Brand bestaat alleen online – inclusief een overhemd van $ 700

Deze kleding van Tribute Brand bestaat alleen online – inclusief een overhemd van $ 700

De internetkeizer heeft geen kleren.

Lijn “contactloze mode” Hulde merk rekent erop dat klanten graag meer dan $ 699 vragen voor hun ‘Zezy’-shirt, een plasticky ogende blouse met uitlopende korte mouwen in neongroen of rood – die ze fysiek nooit zullen krijgen.

Wat ze in plaats daarvan krijgen, is een “foto die ze hebben geüpload, met het digitale kledingstuk erop aangepast” volgens de website van Tribute, plus een “digitaal certificaat van echtheid als bewijs van eigendom van het digitale product.”

Kortom, u betaalt om iemand een kledingstuk digitaal op een selfie te laten leggen.

Het in Kroatië gevestigde label, mede opgericht door ontwerpers Filip Vajda en Gala Marija Vrbanic, gokt op nieuwheid en hun afwijzing van ouderwetse modetrends als ‘geslacht’, ‘maat’, ‘verzending’ en ‘afval’ als verkoopargumenten , per hun website. Ook uit? Stof, garen, naden en de mogelijkheid om het kledingstuk daadwerkelijk buiten te wagen zonder gearresteerd te worden voor onfatsoenlijke blootstelling.

Hoewel het onduidelijk is of iemand het shirt van $ 699 al heeft gekocht – ontwerpers waren op vakantie en weigerden commentaar te geven op dit verhaal – biedt het merk stukken aan die meer geprijsd zijn als dat van Dillard dan van Dior.

Joe Garcia, een stylist uit Pasadena, Californië, kocht een strakke zilveren top en een groene broek met futuristische gegolfde cellofaanachtige overlay, elk voor $ 29, nadat hij Lady Gaga’s stylist Nicola Formichetti de lijn op Instagram had zien modelleren.

Joe Garcia
Joe GarciaHoffelijkheid

“Ik krijg mensen die me vragen waar ik die broek vandaan heb als ze mijn foto zien”, zegt Garcia, 38. “Ze realiseren zich niet eens dat ze cyber zijn.”

READ  Het ontwerp van de PlayStation 5 Flaw zou de console kunnen doden door deze verticaal te gebruiken

Het feit dat de kleding niet bestaat, draagt ​​bij aan de coole factor, zei Garcia, die niet eens van de bank hoefde te pauwen voor zijn 1.157 volgers. “Ik was op mijn vrije dag gewoon rondhangen,” zei hij. Hij koos stukken die zijn aandacht trokken en uploadde ‘een goede selfie en nog een full-body selfie. Ik had al beide foto’s op mijn telefoon. ” Hij wachtte geduldig terwijl Tribute, dat een afgewerkte look belooft in één tot vijf werkdagen, digitaal op zijn fantastische nieuwe garderobe naaide met behulp van software om een ​​levensechte look te creëren, met schaduwen, plooien op de juiste plekken en een goede pasvorm.

Virtueel uitproberen is al een tijdje een ding – Warby Parker zal frames op je foto’s plaatsen met zijn app, en een paar beautymerken zullen je een kijkje geven in een nieuwe lipkleur die op een selfie wordt gespat voordat je je vastlegt – maar altijd met de stilzwijgende afspraak dat het echte ding uiteindelijk in de post zal komen.

En ook al ontvang je nooit een Tribute-stuk, ze hebben nog steeds de cache om uitverkocht te zijn. De meeste ontwerpen zijn ‘gelimiteerd’ tot 100 stuks met ‘geen heruitgave’. Dat dure shirt, dat eerder deze zomer werd ‘gedragen’ in een Paper-tijdschriftshoot, heeft een oplage van slechts drie.

Karinna Nobbs
Karinna NobbsHoffelijkheid

Karinna Nobbs, een ‘futurist’ die het modeplatform The Dematerialized oprichtte, zei dat de exclusiviteit van kleding die alleen digitaal is, deel uitmaakt van de prijsstijgingen. “Het is een combinatie van wie de ontwerper is en hoe bekend ze zijn, hoe exclusief het is en of het authentiek is”, vertelde ze aan The Post vanuit Ibiza, Spanje. Ze kocht zelf een paar maanden geleden een broek van Tribute, toen die nog maar $ 6 kostte. “Het lijkt erop dat ze in waarde zijn gestegen, wat cool is.”

READ  Microsoft heeft geen "games van PlayStation gehaald" naar aanleiding van de Redfall PS5-rapporten

En Nobbs gelooft dat items die alleen online zijn “voldoende” zijn voor consumenten in lockdown, die op Zoom en sociale media leven. “Digitale mode biedt een manier om je persoonlijkheid uit te drukken of interactie te hebben met een merk dat je normaal niet zou doen,” zei ze. “Maar het is nog steeds buitenaards.”

Dus ja, $ 700 uitschrijven voor een shirt is misschien een beetje aanmatigend. Nobbs merkt op dat mensen in haar onderzoek op dit moment misschien slechts ongeveer 1 procent van wat ze zouden besteden voor een fysiek stuk aan een digitale uitgeven. Maar ze denkt dat dat zal veranderen. “Het idee is dat we in de toekomst misschien digitale kleerkasten zullen hebben” voor Zoom-oproepen, gaming of gewoon sociale media, zei ze. “Maar daar zijn we waarschijnlijk ongeveer twee jaar van verwijderd.”

En hoewel COVID in de herfst blijft zorgen voor annuleringen van evenementen, kunnen fashionista’s ervoor kiezen om niet te investeren in IRL-outfits die volgend jaar misschien niet in stijl zijn. Dus terwijl sociale engagementen online blijven, ontmoet Tribute klanten waar ze zijn: helemaal gekleed en nergens heen.

Garcia bijvoorbeeld verdubbelt en is van plan te investeren in meer $ 29 stuks: lichtroze metallic wijd uitlopende broek en een gladde zwart-en-neongroene trenchcoat a la ‘The Matrix’.

Toch zal hij de trekker van de $ 700-top nog niet overhalen.

“Ik zou het kopen, maar het zou voor een speciale gelegenheid moeten zijn”, zei Garcia.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *