Bindra over deelname aan de Olympische Spelen: ” In een Oly-finale is het die 1% voorsprong die het verschil maakt ‘

Bindra over deelname aan de Olympische Spelen: '' In een Oly-finale is het die 1% voorsprong die het verschil maakt '

Met als doel een zinvol discours te voeren en High-Performance excellence in sport en kennis te creëren voor bestuurders en belanghebbenden, lanceerde de ELMS Foundation op zaterdag het allereerste High-Performance Leadership Program van Indias in samenwerking met de Abhinav Bindra Foundation, en samen met een van ’s werelds belangrijkste sportinstelling, Loughborough University.

Praten over de betekenis van het programma dat excellentie wil creëren in elk aspect van het sportecosysteem, co-promotor van ELMS Foundation Vita Dani zei: “ELMS Foundation is verheugd om het eerste van zijn soort High Performance Leadership Program te lanceren in India, samen met de Abhinav Bindra Foundation en experts van de gewaardeerde Loughborough University. Dit programma is gericht op het creëren van hoogwaardige sportbeheerders, die een van ’s werelds beste sportecosystemen in India kunnen leiden en creëren. Het is onze hoop dat flauwgevallen leiders van dit programma zullen katalysatoren worden in de reis van India om een ​​wereldwijde sportmacht te worden. “

Abhinav Bindra won gouden medaille op de Spelen van 2008 in Peking. IANS

Bindra bij de lancering van India’s eerste High Performance Leadership Program

De lancering van het programma werd bijgewoond door minister van Sport Kiren Rijiju, DG Sports Authority of India (SAI) Sandip Pradhan, ELMS Foundation-promotor Vita Dani, India’s eerste individuele Olympische gouden medaillewinnaar Bindra en de gevierde Indiase badmintoncoach Pullela Gopichand, samen met deelnemers van het programma en hoge -rangschikkers van sport in het land.

“We willen gewoon feest; we willen alleen medailles en resultaten, maar er is geen collectieve nationale inspanning die op een meer definitieve manier en vaker resultaten kan opleveren. Als je de Olympische medailles ziet, is het geen goed zicht, geen gelukkig scenario voor een land van de omvang van India. Maar helaas hebben we geen sportcultuur in India. Hoe gaan we verder totdat en tenzij we een cursus hebben gestructureerd voor zowel atleten als beheerders, “zei Rijiju.

Abhinav Bindra

IANS-foto’s

“High-Performance Sport is een eenvoudig concept dat aandacht besteedt aan de fijnere aspecten van talentidentificatie, training en atleetontwikkeling. Wanneer je deelneemt aan een Olympische finale waar iedereen tot het uiterste is voorbereid, is het die 1% voorsprong die alles maakt het verschil. Het creëren van een ecosysteem waar die mentaliteit voorop staat is wat we hopen te inspireren bij de deelnemers. Deze deelnemers zullen het High Performance Mandate voortzetten als leiders van Indian Sport en ons helpen de kloof tussen ons en Global Best Practice te overbruggen, ‘Zei Bindra.

De inaugurele cursus zal worden bijgewoond door leiders van de SAI, deelstaatregeringen, nationale sportfederaties en bedrijven uit de particuliere sector, terwijl ze vijf modules doorlopen over het integreren van high-performance sport in alles wat ze doen.

Meer dan 50 deelnemers uit het hele land zijn genomineerd voor deze cursus, en in de nabije toekomst worden er meer versies voor het publiek geopend.

READ  Asmongold verwacht 'enorme' wijzigingen in WoW in de volgende grote patch
Written By
More from Max Mcgee
De nieuwe studiodriver van Nvidia verhoogt de weergavesnelheden in apps zoals Blender
Nvidia heeft een bestand vrijgegeven Studio-stuurprogramma-update van december En het heeft een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *