Rangers mogen een Henrik Lundqvist-start niet afwijzen

Rangers mogen een Henrik Lundqvist-start niet afwijzen

Voormalig Rangers-verdediger Dave Maloney weet het een en ander over het nieuwe play-offformaat van de NHL.

Toen Maloney – nu 63 en een kleurcommentator op radio-uitzendingen van teams – in de competitie speelde van 1974-85, waren beknopte play-offseries de norm. Het play-offschema van toen leek veel op het terugkerend toernooi-format van de NHL nu: een game spelen en dan twee dagen vrij hebben voor back-to-back-matchups enzovoort.

“Dat maakte de play-offs op veel verschillende manieren nog spannender”, vertelde Maloney zaterdag aan The Post. ‘Je kon je nergens verstoppen, je kon nergens heen. Het was snel voorbij voorgoed of voor niet zo goed. Ik vind het leuk, ik denk dat het de interesse behoudt. Ik denk dat het goed is vanuit het standpunt van een speler en ik denk dat het goed is vanuit het standpunt van een fan. “

Maloney verwacht met de Carolina Hurricanes de komende best-of-five kwalificatiereeksen van de Rangers te bellen vanuit een ESPN-studio in Manhattan. En na het opnieuw bekijken van drie van de vier wedstrijden tussen de Rangers en Hurricanes van het reguliere seizoen 2019-20, houdt Maloney van de kansen van de Rangers.

Verwijzend naar de eerste twee wedstrijden van de Rangers met Carolina op 7 november (een overwinning van 4-2) en 27 november (een overwinning van 3-2), beschreef Maloney de prestatie van doelman Henrik Lundqvist als ‘buitenaards’. De Rangers gingen dit seizoen met 4-0 tegen de Hurricanes, waarbij Lundqvist overwinningen pakte in de eerste drie wedstrijden en rookie-netminder Igor Shesterkin de vierde veilig stelde.

Voor Maloney was goaltending altijd het verschil tussen de Rangers en de orkanen.

READ  Yakuza Fan repareert ondertitelfouten in PS2 Original

“Historisch gezien hadden ze een geweldig record [against Carolina] in de recente geschiedenis, en ik denk dat dat er echt op neerkomt dat Henrik over het algemeen een betere doelman is dan Carolina die ze naar hen zou gooien. Ik denk dat je vanuit een Rangers-standpunt de match leuk moet vinden, ”zei hij.

Het is echter duidelijk hoeveel er is veranderd met betrekking tot de keepersituatie van de Rangers sinds oktober, met name toen Shesterkin begin januari voor het eerst werd opgeroepen. En vanuit een nostalgisch oogpunt zei Maloney dat hij hoopt dat Lundqvist op 1 augustus het startknikje krijgt – maar realistisch gezien is dat misschien niet het geval.

Maloney erkende hoe snel de tijd beweegt en hoe gemakkelijk het voor mensen is om te vergeten hoe belangrijk Lundqvist voor de organisatie was tijdens de late runs in de play-offs van 2011-15.

“Hij was de reden dat ze zelfs een kans hadden, het enige wat hij niet kon doen was scoren”, zei hij grinnikend

Maar iedereen kon gemakkelijk zien hoe snel de dingen veranderden toen Shesterkin ter plaatse kwam.

‘Ik weet dat ze, toen ze echt op de been kwamen, in Shesterkin geloofden,’ zei Maloney. “Er zijn franchises in de competitie die zouden sterven om in de positie te zijn die de Rangers zijn als het gaat om de keepersituatie.

‘Ik weet dat de overtuiging was dat Shesterkin de man was die reddingen maakte die moesten worden gemaakt.’

Dus waar blijft Lundqvist?

Maloney vergeleek de situatie met elke franchisespeler die aan het einde van zijn carrière kwam. Hij zei dat alles ‘een beetje ongemakkelijk’ wordt, maar dat Lundqvist naar zijn begrip bij elk gesprek betrokken is geweest en het respect heeft gekregen dat hem toekomt.

READ  Take-Two zegt dat de geheel nieuwe Gearbox-franchise ergens vóór april 2022 zal komen

“Ik denk dat hij een Hall of Fame-doelman is die voor het eerst stembiljet heeft, zijn nummer zal waarschijnlijk omhoog gaan om zich bij de andere nummers in de balken te voegen, maar dat gezegd hebbende, de realiteit is dat de tijd verder marcheert”, zei Maloney. ‘Ik respecteer hoe de franchise hem behandelt. Ik denk dat ze hem eerlijk hebben behandeld en dat hij de kans krijgt om de beslissingen te nemen die hij belangrijk vond voor hem onderweg. “

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *