Bowser verdacht van het verkopen van gadgets om illegaal Nintendo-spellen te spelen | NU

Een 51-jarige Canadees genaamd Gary Bowser wordt het vermoedelijke verkocht een gadget waarmee je illegaal games kunt spelen op Nintendo Switch en Nintendo 3DS. De man deelt zijn naam met het personage Bowser, een van de beroemdste tegenstanders uit de Mario-franchise van Nintendo.

Volgens de Amerikaanse wetshandhaving maakte Bowser deel uit van Team Xecuter, een bedrijf dat videogameapparaten verkocht die illegaal gedownloade games konden spelen. Met de gadgets zouden eigenaren de games niet meer hoeven te kopen, waardoor gamebedrijven omzet mislopen.

Bowser zou verantwoordelijk zijn geweest voor de ontwikkeling en marketing van de apparaten. Hij was volgens de aanklacht ook de manager van verschillende websites van de criminele organisatie. De groep zou sinds juni 2015 actief zijn onder de naam Team Xecuter.

“Ondanks de inspanningen van de organisatie om legaal over te komen, waren de leiders zich bewust van de illegaliteit van de apparaten die ze ontwikkelden en verspreidden”, aldus de aanklacht.

Het is niet de eerste keer dat de naam Bowser in verband wordt gebracht met Nintendo. Het bedrijf nam in 2015 zelfs een CEO aan die de naam deelt met Mario’s bekende aartsrivaal: Doug Bowser. Sinds april 2019 is hij de voorzitter van de raad van bestuur van de Amerikaanse tak van Nintendo.

READ  Marvel Snap is het nieuwe kaartspel van Ben Brode van Hearthstone, dus zouden de gevechten niet superieur moeten lijken?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *