Boze Xbox-fans verkopen hun consoles vanwege platformonafhankelijke controverses

Boze Xbox-fans verkopen hun consoles vanwege platformonafhankelijke controverses
Ethan Dean

Recente geruchten dat er een aantal exclusieve Xbox-games zullen worden uitgebracht op PlayStation- en Nintendo-consoles, hebben tot verontwaardiging geleid onder Xbox-fans. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze als reactie hun eigen consoles verkopen.

Eerder deze week onthulden geloofwaardige geruchten van interne bronnen bij Microsoft dat Starfield mogelijk naar PlayStation 5 zou komen. Dit droeg bij aan eerdere geruchten dat kleinere games als Hi-Fi Rush en Sea of ​​Thieves ook over verschillende platforms zouden gaan.

In plaats van de speculatie te weerleggen, kondigde Xbox-CEO Phil Spencer aan dat hij een bedrijfsupdate-evenement zou organiseren over de 'toekomst van Xbox'. Toegewijde gamers van de thuisconsoles van Microsoft reageerden met ongeloof en een stortvloed aan reacties op de mogelijke stap.

Artikel gaat verder na advertentie

de volgende Spencer-advertentie Omdat het een schrijven aan de muur is, zijn een aantal Xbox-spelers begonnen met het verkopen van hun Series S- en X-consoles. Ze zijn zelfs naar X verhuisd om de gids te publiceren.

Geruchten over exclusieve Xbox-games die mogelijk op verschillende platforms worden uitgebracht, zijn onder meer grote games zoals de Halo-franchise en de aankomende Indiana Jones- en Great Circle-franchise. Gecombineerd met de Starfield-geruchten heeft dit potentiële verlies aan exclusiviteit de retoriek aangewakkerd dat Xbox-consoles hun waarde zullen verliezen.

Artikel gaat verder na advertentie

Velen die hun Xbox-consoles verkopen, beweren dat ze dit doen vóór een geplande bedrijfsupdate om potentiële financiële verliezen te overwinnen. “Ik moet hem verkopen voordat hij geen paar sokken meer waard is”, legde een Xbox-gamer uit.

Anderen vinden deze stap een beetje voorbarig en lopen vooruit op Spencer's woord en hebben gamers gewaarschuwd die overwegen hun Xbox-consoles te verpanden. “Ik raad je aan je spullen te bewaren totdat je deze week bevestiging krijgt”, waarschuwde een gebruiker.

Artikel gaat verder na advertentie

Degenen die sceptisch blijven tegenover de geruchten maar wel een boodschap willen overbrengen, hebben een minder permanente vorm van protest gevonden. Xbox-spelers hebben ook hun Game Pass-abonnementen opgezegd en de gids is gepost.

Het doorbreken van de barrières van console-exclusiviteit is voor sommige spelers een ideale situatie, hoewel er geen informatie is over de vraag of Sony of Nintendo van plan zijn iets te doen. Sommige gamers zijn bang dat het gebrek aan concurrentie op de consolemarkt kan leiden tot een minder consumentvriendelijke cultuur bij hardwarefabrikanten.

Artikel gaat verder na advertentie

We zullen moeten afwachten wat er precies gebeurt nadat Xbox zijn standpunt heeft verduidelijkt.

READ  Fall Guys releasedatum voor Nintendo Switch en Xbox - Mediatonic onthult toekomstige plannen | Spellen | vermaak

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *