Britten kunnen Bitcoin Core niet meer downloaden dankzij het pak van Craig Wright

De rechtszaak die is aangespannen door Craig Wright met betrekking tot het Bitcoin-witboek heeft een slechte smaak achtergelaten. Aangezien dit witboek ook op de blockchain staat, mag de Bitcoin Core-software niet worden gedownload door mensen die de website vanuit het VK bezoeken.

Bitcoin-kern

Het gaat over bitcoin.org. Craig Wright “won” eerder deze week een rechtszaak van Cobra, een pseudoniem dat de site beheert en beheert.

Koop Bitcoin eenvoudig en snel bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor uw eerste aankoop tot € 1.000!

Aangezien de persoon in kwestie niet geïdentificeerd wilde worden voor de rechtbank (en dus niet verscheen) en zich dus niet kon verdedigen, kreeg Craig Wright een hypothetisch oordeel. Als gevolg hiervan moest Cobra het witboek van bitcoin.org verwijderen. Wright beweert de auteur van dit document te zijn.

Vandaag blijkt echter ook dat de Bitcoin Core client niet meer te downloaden is als je de website bezoekt vanaf een Brits IP-adres. De site geeft de volgende melding:

“Deze software kan momenteel niet worden gedownload in het VK en de downloadlinks werken niet als je in het VK bent gevestigd.”

= https://twitter.com/glennhodl/status/1410883375452278787 “data-service=”twitter”>

De reden is dat de Bitcoin White Paper ook te downloaden is via de Bitcoin-Core software. Het witboek is ooit in kleine stukjes gebroken en via verschillende transacties in de blockchain gezet. PlanB deelde onlangs deze truc op zijn Twitter-account:

= https://twitter.com/100trillionUSD/status/1410357508665925634 “data-service=”twitter”>

Ook Cobra reageert op het nieuws:

“Het witboek staat op de blockchain en kan via de software worden bekeken. Ik mag het witboek niet verspreiden op bitcoin.org of “op een andere manier”. We moeten de wet volgen.”

READ  Apple Podcasts vervangt "Abonneren" door "Doorgaan".

= https://twitter.com/CobraBitcoin/status/1410889281904709634 “data-service=”twitter”>

Volgens de uitspraak van de rechter moest Cobra ook de juridische kosten van Wright betalen, die 35.000 pond bedroegen (ongeveer $ 48.600).

Datum

In januari eisten de advocaten van Fraudtoshi dat Bitcoin.org en Bitcoincore.org niet de rechten hebben om het witboek te hosten, vanwege vermeende inbreuk op het auteursrecht.

Dit veroorzaakte grote ontevredenheid en onenigheid binnen de Bitcoin-gemeenschap. In één aspect was er een groep die vond dat er belangrijkere dingen waren om energie en tijd aan te verspillen, en om die reden de whitepaper offline haalde. Aan de andere kant waren er fundamentalisten die vonden dat de CSW op deze manier niet voor waar kon en moest worden bewezen.

Ondertussen heeft Bitcoin laten zien dat het gedecentraliseerd en onbreekbaar is. Het netwerkeffect heeft zijn rol gespeeld en op geen enkel moment is het document op honderden nieuwe websites gepubliceerd. Inclusief de regeringen van Estland en Colombia.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs Telegram-chat, vooral het downloaden van bestanden Android nieuws-app Van iOS Nieuws-app!

More from Madison Garrett
Warzone-spelers willen een eenvoudige in-game-functie om indringers te vermijden
De Warzone-gemeenschap zit al een tijdje vol met hackers, maar Call of...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *