Broncos-veiligheid Kareem Jackson werd vier wedstrijden geschorst vanwege zijn hit op Vikings QB Josh Dobbs

Broncos-veiligheid Kareem Jackson werd vier wedstrijden geschorst vanwege zijn hit op Vikings QB Josh Dobbs

De NFL heeft Broncos-veiligheid Kareem Jackson voor vier wedstrijden geschorst na een treffer op Vikings-quarterback Josh Dobbs in hun overwinning op Minnesota op zondagavond.

Jackson werd eerder voor vier wedstrijden geschorst wegens onnodige ruwheidsovertredingen. Na hoger beroep werd deze schorsing teruggebracht tot twee wedstrijden. Een nieuwe treffer in de tweede week tegen de leiders van Washington resulteerde in een diskwalificatie en een boete.

Jackson kan in beroep gaan, maar vanaf nu komt hij pas in week 16 in aanmerking om op het veld terug te keren tegen de New England Patriots.

In een brief aan Jackson schreef Jon Runyan, Vice President of Football Operations van de NFL:

“Flagrante illegale handelingen die de veiligheid van de spelers in gevaar brengen, zullen niet worden getolereerd. De League zal doorgaan met het handhaven van de regels die het gebruik van je helm verbieden om gewelddadig contact te maken met je tegenstander. Bij het spel in kwestie liet je je hoofd zakken” en leverde een krachtige slag in het schouder- en hoofd-/nekgebied van een tegenstander terwijl u de tijd en ruimte had om dergelijk contact te vermijden. “Je had binnen de regels contact kunnen maken met je tegenstander, maar je hebt ervoor gekozen dat niet te doen.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *