Buitenlandse leerlingen moeten de VS verlaten als de lessen online gaan

Buitenlandse leerlingen moeten de VS verlaten als de lessen online gaan

Internationale studenten zullen gedwongen worden de VS te verlaten of over te stappen naar een ander college als hun scholen dit najaar volledig online lessen aanbieden, volgens nieuwe richtlijnen die maandag zijn uitgegeven door de federale immigratiediensten.

De richtlijnen, uitgegeven door de Amerikaanse immigratiedienst en douanehandhaving, zorgen voor extra druk voor universiteiten om te heropenen, zelfs als de bezorgdheid over de recente verspreiding van COVID-19 onder jonge volwassenen toeneemt. Colleges kregen de begeleiding op dezelfde dag dat sommige instellingen, waaronder Harvard University, aankondigden dat alle instructie op afstand zal worden aangeboden.

President Donald Trump heeft erop aangedrongen dat scholen en hogescholen zo snel mogelijk terugkeren naar persoonlijk onderwijs. Kort nadat de richtlijn was vrijgegeven, herhaalde Trump op Twitter dat scholen dit najaar moeten heropenen, eraan toevoegend dat democraten scholen willen sluiten ‘om politieke redenen, niet om gezondheidsredenen’.

‘Ze denken dat het hen in november zal helpen. Fout, de mensen snappen het! ‘ Trump schreef.

Volgens de bijgewerkte regels moeten internationale studenten ten minste een deel van hun lessen persoonlijk volgen. Er worden geen nieuwe visa afgegeven aan studenten van scholen of programma’s die volledig online zijn. En zelfs op hogescholen die dit najaar een mix van persoonlijke en online cursussen aanbieden, zullen internationale studenten worden uitgesloten van het volgen van al hun lessen online.

Het creëert een urgent dilemma voor duizenden internationale studenten die afgelopen voorjaar in de VS zijn gestrand nadat het coronavirus hun scholen had gedwongen om online te gaan. Degenen die naar scholen gaan die online blijven, moeten ‘het land verlaten of andere maatregelen nemen, zoals overplaatsing naar een school met persoonlijke instructie’, aldus de begeleiding.

READ  Italië hoopt dat hun WK-shows kunnen leiden tot een thuiswedstrijd voor vrouwen

De American Council on Education, die universiteitsvoorzitters vertegenwoordigt, zei dat de richtlijnen “gruwelijk” zijn en tot verwarring zullen leiden wanneer scholen zoeken naar manieren om veilig te heropenen.

Bijzonder zorgwekkend is de bepaling dat leerlingen niet worden vrijgesteld van de regels, zelfs niet als een uitbraak hun scholen tijdens de herfstperiode online dwingt. Het is onduidelijk wat er zou gebeuren als een student in dat scenario terecht zou komen, maar te maken kreeg met reisbeperkingen vanuit hun eigen land, zei Terry Hartle, senior vice-president van de raad.

‘Het zal enorme verwarring en onzekerheid veroorzaken’, zei Hartle. “ICE creëert duidelijk een stimulans voor instellingen om te heropenen, ongeacht of de omstandigheden van de pandemie dit rechtvaardigen.”

De internationale onderwijsgroep NAFSA heeft de regels overtreden en zei dat scholen de bevoegdheid moeten krijgen om beslissingen te nemen die geschikt zijn voor hun eigen campussen. Het zei dat de begeleiding “schadelijk is voor internationale studenten en hun gezondheid en welzijn en dat van de hele hogeronderwijsgemeenschap in gevaar brengt.”

Bijna 400.000 buitenlanders ontvingen studentenvisa in de periode van 12 maanden die eindigde op 30 september, een daling van meer dan 40% ten opzichte van vier jaar eerder. Schoolbesturen wijten de vertraging bij de verwerking van visa gedeeltelijk.

Hogescholen in de Verenigde Staten verwachtten dit najaar al een sterke daling van de internationale inschrijving, maar het verliezen van alle internationale studenten zou voor sommigen rampzalig kunnen zijn. Velen zijn afhankelijk van het collegegeld van internationale studenten, die doorgaans een hoger collegegeld betalen. Vorig jaar trokken universiteiten in de Verenigde Staten bijna 1,1 miljoen studenten uit het buitenland.

READ  USPS-chef stopt veranderingen na kritiek; hier is wat hij echt deed

De critici van Trump vielen snel de nieuwe richtlijnen aan. Senator Bernie Sanders, onafhankelijk van Vermont, zei dat de ‘wreedheid van dit Witte Huis geen grenzen kent’.

“Buitenlandse studenten worden bedreigd met een keuze: riskeer je leven persoonlijk naar de les te gaan of gedeporteerd te worden”, zei Sanders in een tweet. ‘We moeten opkomen tegen de onverdraagzaamheid van Trump. We moeten al onze studenten beschermen. ‘

Tientallen hogescholen hebben gezegd dat ze van plan zijn dit najaar ten minste enkele lessen persoonlijk aan te bieden, maar sommigen vinden het te riskant. De University of Southern California heeft vorige week een cursus omgekeerd over een plan om studenten naar de campus te brengen, waarbij de lessen voornamelijk of exclusief online worden georganiseerd. Harvard zei maandag dat het eerstejaars studenten zal uitnodigen om op de campus te wonen, maar de lessen blijven online.

Immigratiediensten schortten al vroeg in de pandemie bepaalde vereisten op voor internationale studenten, maar hogescholen wachtten op begeleiding over wat er dit najaar zou gebeuren. ICE heeft de scholen maandag op de hoogte gebracht van de wijzigingen en zei dat er een formele regel zal komen.

De aankondiging was de laatste pandemische staking van de regering Trump tegen legale immigratie. Vorige maand hebben de autoriteiten het verbod op nieuwe groene kaarten voor veel mensen buiten de Verenigde Staten verlengd en de bevriezing uitgebreid tot veel tijdelijke arbeidsvergunningen, onder meer bij hightechbedrijven, multinationals en seizoenswerkgevers.

De regering heeft lang gezocht naar diepgaande bezuinigingen op legale immigratie, maar het doel was ongrijpbaar voor het coronavirus.

READ  Elke gratis Xbox-game die je kunt krijgen in november 2020 - BGR

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *