De VS beschuldigt de zonen van de ex-president van Panama van omkoping en witwassen van geld

De VS beschuldigt de zonen van de ex-president van Panama van omkoping en witwassen van geld

PANAMA CITY – Amerikaanse aanklagers hebben twee zonen van de voormalige Panamese president Ricardo Martinelli aangeklaagd in verband met omkoping en witwassen van geld in verband met het Braziliaanse bouwbedrijf Odebrecht, volgens een federale klacht die maandag niet werd onthuld.

Luis Enrique Martinelli, 38, en Ricardo Alberto Martinelli, 40, werden eerder op de dag gearresteerd in Guatemala-Stad toen ze probeerden aan boord te gaan van een vlucht naar Panama, en moesten worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten, zei de politie van Guatemala in een verklaring.

Een woordvoerder van de familie Martinelli reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar op de beschuldigingen.

Maar de familie zei in een verklaring na de arrestatie dat ze eraan werkten om ervoor te zorgen dat de zonen juridische bijstand krijgen in Guatemala en dat ze de procedure naar Panama kunnen overdragen.

Odebrecht stond centraal in een verreikend Latijns-Amerikaans corruptieschandaal dat in 2014 aan het licht kwam, waarbij het bedrijf meer dan $ 700 miljoen aan steekpenningen betaalde aan overheidsfunctionarissen in verschillende landen.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zei in een verklaring dat de Martinelli-zonen ervan worden beschuldigd intermediair te zijn geweest voor de betaling van ongeveer $ 28 miljoen aan steekpenningen van Odebrecht aan een hoge Panama-ambtenaar tussen 2009 en 2014, de periode waarin hun vader in functie was .

De strafklacht die op 27 juni bij de federale rechtbank in Brooklyn, New York werd ingediend, beschreef de broers als ‘naaste familieleden’ van de functionaris, zonder verdere details te verstrekken.

In de klacht wordt ook beweerd dat het paar geheime bankrekeningen beheerde onder de naam van een bedrijf om de betaling van de steekpenningen te vergemakkelijken, met veel transacties via Amerikaanse banken.

READ  Top 10 beste Xbox Series X-games van 2020

Voormalig president Martinelli en zijn opvolger, Juan Carlos Varela, mochten vorige week Panama niet verlaten terwijl ze in afzonderlijke corruptiezaken werden onderzocht op witwassen van geld.

Written By
More from Aubrey Mason

Apex Legends belangrijkste releasedatum lijkt (opnieuw) onthuld

Een van de spraakmakende releases van derden die dit jaar naar de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *