Bullet For My Valentine interview bij Download Pilot

Dichtbij Proefversie downloaden Het festival op zondag is vier stukken Welsh metal kogel voor mijn valentijn. Regelmatige download, Bullet heeft het festival acht keer gespeeld, waaronder opmerkelijke vertaalgroepen in 2011, 2013 en 2018.

Zes diepe studioalbums en één op komst, Bullet is constant bezig om haar geluid opnieuw uit te vinden terwijl ze op wonderbaarlijke wijze trouw blijft aan haar. De band zal deze winter hun zevende studioalbum uitbrengen en na het succes van hun eerste single “Knives”, zijn de verwachtingen hooggespannen.

We spraken zondag met Download Pilot-bassist en gitarist Matthew Toke om te praten over alles wat met livemuziek te maken heeft en recentelijk…

– – –

– – –

Hoe voel je je als je terugkeert naar Redenen om te downloaden?

Het voelt geweldig, het is 2018 sinds de laatste keer dat we speelden. Er hangt altijd een positieve sfeer als we hier komen en we hebben veel geschiedenis met dit festival, dus het is altijd leuk om terug te komen.

Waarin verschilt dit festival van de eerste keer dat je de download uitvoerde?

Nou, ik ben hier letterlijk net aangekomen, dus ik ben nog niet op de grond gekomen, maar het is duidelijk een unieke versie met een lage capaciteit. Maar dat is het dan ook, ik denk dat er ook geen internationale teams zijn. Maar van wat ik heb gehoord van vrienden en mensen die hier het hele weekend zijn geweest, zijn de gevoelens ongelooflijk. Mensen genieten nu van het leven, en dat zouden ze ook moeten doen.

READ  De trend van vandaag: Club House. Ook voor uw zwembad of zwemschool?

Heb je iets gedaan om je voor te bereiden op het publiek en op de show?

Nee, we gaan door met wat we doen en doen en proberen er misschien meer van te genieten omdat het een speciaal evenement is – zo vereerd om gevraagd te worden voor de headline en het slotevenement. Ik ben opgewonden, maar ik probeer gewoon te genieten van het moment. Ook al ben ik net op de site en hoor muziek en zie mensen, mijn hoofd is er niet helemaal bij. Ik denk dat zodra ik op het podium sta, het showtime is en de vlinders zullen gaan vliegen.

Je werkt aan een nieuw titelloos album, was dit een gesloten release?

Ja, ik begon te schrijven voor sluitingstijd, we begonnen rond oktober 2019 en stopten toen in het eerste kwartaal van vorig jaar. Rond juli, toen het rustiger werd, rondden onze producer Karl en ik de schrijf- en showfase af. Daarna namen we een maand vrij om eraan te werken, en toen we eenmaal gelukkig waren, begonnen we met opnemen in oktober tot Kerstmis, waarna we in februari begonnen te mixen en perfectioneren.

Het was prima, vorig jaar was ik er even tussenuit, maar verder was het een goede ervaring. Gelukkig had het niet al te veel invloed op onze wereld, want we hebben geen tour geboekt voor 2020, we hebben het verwijderd zodat we ons konden concentreren op de opnames voor dit album.

Hoe zou u het registratieproces omschrijven?

Een beetje verward in vergelijking met de gebruikelijke dingen, maar het is toch allemaal goed. Het gaf ons veel tijd om ons erop te concentreren in plaats van ons te haasten met het organiseren van tours of het opzetten van festivals. In april vorig jaar werd duidelijk dat de tours niet snel zouden gaan, dus dat gaf ons de mogelijkheid om achterover te leunen, in te leven, te experimenteren en plezier te hebben. Omdat we het in minder tijd zouden hebben gedaan als de wereld normaal was geweest, dus het record heeft er veel baat bij gehad om ervoor te zorgen dat we krijgen wat we willen. Hoewel beide nummers in december zijn opgenomen, hebben we in januari nog twee nummers geschreven, dus gingen we in februari terug naar de studio om deze twee nummers op te nemen, waarvan er in de toekomst één zal worden.

READ  Eerste avondje uit paniek: krijgt iedereen op tijd testresultaten?

Wat is het idee achter het artwork voor dit album?

We wilden iets simpels maken, iets dat mensen op school konden tekenen of tatoeëren. We werkten op dit album eigenlijk met een creatief directeur, met wie we nog niet eerder hadden samengewerkt; Haar naam is Fiona Garden en ze heeft onlangs een project afgerond in de Rag’n’Bone Man-campagne.

Wat vind je van de overgang van na maanden van live-uitzendingen naar verrassende sequenties?

Ik kijk er naar uit, het komt goed. Ik denk dat we de luxe hadden om te zien hoe de wereld speelde voordat we op tournee gingen, en we zijn er zeker van dat alles goed zal komen in november van dit jaar. Evenementen als deze zijn zeer succesvol gebleken, dus ik begrijp niet waarom onze tour niet is geslaagd. Tegen het einde van het jaar willen we er zeker meer mee doen, hoewel het een fijne rit is, overdrijven we het niet en spelen we mooie grote kamers. We hebben ook een aantal sites die Hal niet leuk vond, en ik kijk er zeker naar uit!

Tot slot heb je onlangs je nieuwe single “Knives” uitgebracht als de eerste single op dit album. Wat zijn enkele tips om creatief te zijn en ook met opsommingstekens om te gaan? Hoe kun je ervoor zorgen dat je OG-fans tevreden houdt terwijl je nieuw materiaal op tafel brengt?

Ik denk dat het altijd recht uit mijn hart komt om dingen van album naar album te veranderen, maar het DNA is er altijd en ik denk dat dat belangrijk is. Zolang het zwaar en melodieus is, dat is voor mij simpel, ik volg altijd mijn intuïtie. Zwaartekracht was misschien drie of vier jaar geleden de kromme bal, maar het heeft nog steeds hetzelfde DNA, het is alleen een ander record. Elk album is slechts een moment in de tijd en dit, “Knives” nu.

READ  De 6 beste fotobewerkings-apps voor iPhone

– – –

– – –

Tekst: Lavia Thomas
Afbeeldingsbron: Fiona Park

– – –

More from Madison Garrett
Doe voorzichtig! Dit zijn de grootste verbruikers van gegevens over vakantie
De vakantieperiode komt er weer aan en dat betekent onverwachte kosten door...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *