Bungie klaagt YouTuber ‘Destiny 2’ aan die bijna 100 nep-DMCA-claims heeft gemaakt

Bungie klaagt YouTuber ‘Destiny 2’ aan die bijna 100 nep-DMCA-claims heeft gemaakt

In december vorig jaar ontving een YouTuber met de naam Lord Nazo een verwijderingsverzoek wegens auteursrechtschending van CSC Global – de leverancier van merkbescherming die werd gecontracteerd door maker Bungie – om tracks van hun game te uploaden. 2 in de pot De originele audioclip. Hoewel sommige makers het inbreukmakende materiaal kunnen verwijderen of in beroep gaan tegen de auteursrechtverklaring, heeft Nazo, wiens echte naam Nicholas Minor is, naar verluidt de noodlottige beslissing genomen om zich voor te doen als CSC Global en tientallen valse DMCA-kennisgevingen aan andere makers te verstrekken. als de eerste waarnemer door Na spelBungie klaagt hem nu aan voor $ 7,6 miljoen.

Zesennegentig keer heeft Minor namens Bungie DMCA-verwijderingsverzoeken ingediend, waarbij hij zichzelf identificeerde als Bungie’s “merkbescherming” -leverancier om ervoor te zorgen dat YouTube onschuldige makers van inhoud opdracht gaf om te verwijderen lot 2 video’s of auteursrechtschendingen, zo beweert de “rechtszaak”, die de gemeenschap van spelers, fans en fans van Bungie verstoort. Al die tijd was Lord Nazo betrokken bij de gemeenschapsdiscussie over de verhuizingen van Bungie. Bungie vraagt ​​om “schadevergoeding en voorlopige voorzieningen”, waaronder $ 150.000 voor elke frauduleuze auteursrechtclaim: een totale boete van $ 7.650.000, exclusief advocaatkosten.

De game-ontwikkelaar beschuldigt Minor ook van het gebruik van een nep-e-mailalias om spam-e-mails naar de eigenlijke CSC Global te sturen met onderwerpregels als “Je bent nu klaar” en “Beter opstarten. De klok tikt.” Minor zou ook een “manifest” hebben samengesteld dat hij naar andere leden van lot 2 De community – wederom onder een pseudoniem e-mailadres – waar hij enkele van zijn activiteiten ‘kreeg’. Ontvangers sturen de e-mail onmiddellijk door naar Bungie.

READ  Capcom geeft toe dat Street Fighter 6 lek is, bevestigt gebruik RE-engine

Zoals beschreven in de rechtszaak, lijkt Minor het absolute minimum te hebben gedaan om zijn sporen uit te wissen: de eerste batch DMCA-meldingen gebruikte hetzelfde residentiële IP-adres dat hij gebruikte om in te loggen op beide lot En de lot 2 De accounts, waarvan de laatste dezelfde gebruikersnaam deelden als Lord Nazo als zijn YouTube-, Twitter- en Reddit-accounts. Hij schakelde pas op 27 maart over op een VPN – toen Berichtgeving in de media van valse DMCA-meldingen. Ondertussen bleef Minor naar verluidt inloggen op zijn site lot Account onder het oorspronkelijke IP-adres tot mei.

Alle producten die door Engadget worden aanbevolen, worden met de hand uitgekozen door onze redactie, onafhankelijk van het moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *