Call of Duty 2023 zet het verhaal van Modern Warfare 2 voort en wordt geleid door Sledgehammer Games

Call of Duty 2023 zet het verhaal van Modern Warfare 2 voort en wordt geleid door Sledgehammer Games

Er komen veranderingen in de volgende versie van de Call of Duty-serie in 2023, en spelers zullen nog steeds wennen aan het moderne tijdperk.

In een nieuw rapport van bloeibergActvision heeft haar jaarlijkse releaseschema voor Call of Duty herzien. Afwijkend van de geplande uitbreiding van Modern Warfare, geven rapporten nu aan dat het op weg is naar een nieuwe volledige game die zich afspeelt in het moderne tijdperk, ontwikkeld door Sledgehammer Games. Eerdere rapporten van vorig jaar zeiden dat de plannen van Call of Duty voor 2023 een bèta zouden zijn voor de franchise, met een focus op de grootschalige uitbreiding van Modern Warfare 2 van vorig jaar, die lijkt te zijn opgeschaald voor een volledige release.

Hoewel er op dit moment geen officiële details zijn, zei een Bloomberg-rapport dat de game zich zal concentreren op de voortzetting van Modern Warfare 2 en zijn systemen, maar dat het niet Modern Warfare 3 zal zijn. Sledgehammer Games, de ontwikkelaars achter Call of Duty : Vanguard, zal de ontwikkeling van de game leiden, met steun van Activision Studios en anderen, waaronder Infinity Ward en Treyarch.

Volgens eerdere rapporten was het oorspronkelijke plan voor COD 2023 het behouden van groei en ondersteuning voor Modern Warfare 2, dat nu de snelst verkopende game is die de grens van $ 1 miljard in de franchisegeschiedenis heeft bereikt. Volgens een Bloomberg-rapport heeft de verschuiving zorgen veroorzaakt voor het ontwikkelingsteam van Sledgehammer Games. Een anoniem team verklaarde echter dat Activision aanzienlijke middelen in de nieuwe game stopt om ervoor te zorgen dat deze in 2023 wordt uitgebracht.

READ  World of Warcraft: Dragonflight slaat het slijpen van alternatieve karakters over

Verandering van richting Call of Duty

Traditioneel hebben Call of Duty-games pauzes tussen verschillende afleveringen die door wisselende teams worden gemaakt; De Modern Warfare-serie van Infinity Ward, de Black Ops-serie van Treyarch en skins en demo’s van Sledgehammer Games. In de afgelopen jaren heeft de franchise echter steeds meer moeilijkheden doorgemaakt, waarbij sommige ontwikkelaars games eerder dan verwacht moesten verzenden of er langer over deden dan verwacht.

Met rapporten over de ontwikkeling van COD 2023 en een dreigende fusie tussen Activision en Microsoft die nog steeds oplicht, zal de franchise dit jaar waarschijnlijk op de meest ongebruikelijke plaats verschijnen. De franchise gaat echter door zoals gepland.

Bovendien heeft Activision ook beloofd om toekomstige COD-games uit te brengen op de Nintendo Switch en de Nvidia-gamestreamingservice.

Alessandro Villari is een nieuwsschrijver voor IGN. Je kunt hem volgen op Twitter en Instagram @afillari.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *