Canadese tourbus crash laat drie doden achter

The bus crashed on the Columbia Icefield, in the Canadian Rockies.

Dave McKenna, president van de Banff Jasper Collection, vertelde CNN dat een offroad-ijsonderzoeker op zaterdag rond 14.00 uur betrokken was bij een ongeval op weg naar de Athabasca-gletsjer. MT (16.00 uur ET).

De Athabasca-gletsjer ligt op het Columbia Icefield, in de Canadese Rockies, ongeveer drie en een half uur ten noordwesten van Calgary.

“Ik wil graag onze diepste medeleven betuigen aan de familie en vrienden van de overledene en ook onze uiterste medeleven betuigen aan degenen die gewond zijn geraakt bij het ongeluk van gisteren”, zei McKenna in een gemailde verklaring.

Patiënten in kritieke toestand

Volgens de verklaring onderzoeken de Royal Canadian Mounted Police en Occupational Health and Safety de crash.

Alberta Health Services zei op Twitter Zaterdag dat meerdere patiënten gewond raakten nadat de bus was overgeslagen in Alberta.

Er werden 24 patiënten naar het ziekenhuis gebracht, 14 in kritieke toestand. Ook luchtambulances en helikopters reageerden op het ongeval.

De Canadese premier Justin Trudeau betuigde zijn medeleven in een post op Twitter zondag.

“Voor degenen die een geliefde hebben verloren tijdens het busongeluk van gisteren op de Columbia Icefields, weet dat we hier voor je zijn en je in gedachten houden. We wensen ook een volledig herstel voor de gewonden. En voor de first responders, bedankt voor je snelle actie en harde werk, ‘zei Trudeau.

READ  India arresteert de Zuid-Koreaanse CEO, elf anderen wegens gaslekkage bij LG Polymers

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *