D’Arcy Short wil de white-ball spcialist-tag schudden

Cricket has really said nothing to racism, says Roland Butcher

ICC

De Australische limited-overs batsman D’Arcy Short heeft er vertrouwen in dat hij de white-ball specialist tag van zich afschudt en zijn waarde bewijst tegen de rode bal.

“Het was erg aanlokkelijk in termen van de kansen die ik had kunnen krijgen (in Tasmanië)”, vertelde hij aan cricket.com.au.

Kort op het eerste volledige voorseizoen

Short sloeg een aanbod af om naar Tasmanië te verhuizen en besloot in plaats daarvan dat een eerste volledig voorseizoen in West-Australië hem de beste kans zou geven om zichzelf te bewijzen als een roodbalspeler in zijn thuisland.

“Maar ik had het gevoel dat als ik hier zou blijven en een volledig voorseizoen zou doen, ik hier ook alle formaten kan spelen. Dat was een uitdaging voor mij; ik weet dat ik dat hier kan doen en dit is waar ik wil proberen en doe het.

‘Ik speel graag cricket in WA en daarom blijf ik.

“Het was een combinatie van beide (cricket en persoonlijke redenen). Met alle cricket die ik speel en zoveel weg ben, had ik het gevoel dat ik thuis was als het kon, een goede optie.

‘Ik ben sowieso een beetje een huisgenoot, wat me niet echt helpt qua werk. Maar als ik thuis tijd kan doorbrengen, dan is dat wat ik wil doen. Dat was een van de belangrijkste redenen.’

‘Ik denk niet dat het een oneerlijke opvatting is, het is precies wat mensen hebben gezien’, zei Short op het label dat hij een witbalspecialist was.

Cricket

Foto door Alessandro Bogliari op Unsplash

“Ik steun mezelf zeker ook in cricket met rode ballen. Ik heb mijn kansen niet zo goed benut als ik had of zou moeten hebben in de wedstrijden die ik heb gespeeld.

“De druk om het goed te willen doen en mijn plek te behouden speelt ook een beetje in mijn gedachten. Ik weet dat ik het kan, het gaat erom het in een spel samen te voegen.

“Ik denk dat ik dat vorig jaar langzaam heb bewezen. Tegen NSW opende ik de slagbeurt tegen een Testaanval en kreeg vijftig en sloeg een behoorlijke tijd (164 ballen).

“Daar heb ik behoorlijk wat vertrouwen uit gehaald. Het gaat erom dat ik een grote score op het bord zet als ik de kans krijg,” zei Short, die tot nu toe acht ODI’s en twintig T20’s voor Australië heeft gespeeld.

READ  Het lijkt erop dat GTA 6 is gedempt op het YouTube-kanaal van Rockstar
Written By
More from Aubrey Mason
Games, vintage en retro op een echte toplocatie aan de Lange Nieu …
“Ik ben al een dag niet gesloten geweest met mijn winkel”, begint...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *