Capcom datalek onthult Sony’s Street Fighter exclusiviteit voorbij, SF6 zou naar Xbox kunnen komen »OnMSFT.com

Een ongelukkige ommekeer in de gebeurtenissen voor het in Japan gevestigde gamebedrijf Capcom wijst op een positief punt voor Xbox-fans van deze consolegeneratie, aangezien een nieuw datalek hint aan het einde van het exclusiviteitsvenster van Sony voor de Street Fighter-franchise.

Eerder deze week, Capcom erkent officieel dat het bedrijf te maken kreeg met een enorme ransomware-aanval waardoor delen van de gamerdata kwetsbaar werden voor hackers.

In de buurt begin november 2020Capcom gaf eerder aan dat het een “ontwrichtende cyberaanval” had geleden, maar bagatelliseerde destijds ook de effecten van de inbreuk. Het lijkt er echter op dat het bedrijf met zijn laatste persbericht tegenover gamers toegeeft dat de aanval van de Ragnar Locker-groep in feite meer dan 350.000 gameregegevens in beslag heeft genomen en als gevolg van een patstelling in de onderhandelingen waren die gegevens gelekt op de dark-net.

‘Geen van de risicogegevens bevat creditcardgegevens. Alle onlinetransacties enz. Worden afgehandeld door een externe serviceprovider en als zodanig houdt Capcom dergelijke informatie niet intern bij. Omdat het totale aantal mogelijk gecompromitteerde gegevens niet specifiek kan worden vastgesteld vanwege problemen, waaronder enkele logboeken die verloren zijn gegaan als gevolg van de aanval, heeft Capcom het maximale aantal items opgesomd waarvan is vastgesteld dat ze op dit moment mogelijk zijn getroffen. “

Hoewel Capcom er zeker van lijkt te zijn dat kostbare creditcardinformatie niet is vastgelegd, bevat de informatie die nog steeds op het darknet zweeft namen, adressen, geboortedata, telefoonnummers, e-mailadressen en wat nogal sappig nieuws over gaming-roadmaps.

Van het gamingnieuws dat door de inbreuk is gelekt, is een opmerkelijke klomp dat de Street Fighter-franchise niet langer exclusief voor Sony is.

De afbeelding uit de e-mails is verwijderd door Capcom, maar de bovenstaande thread bevat codenamen en andere verwijzingen die bijna bevestigen dat Capcom een ​​nieuwe richting inslaat met Street Fighter deze consolegeneratie.

SF5 was misschien wel een blindganger van de laatste consolegeneratie en het is mogelijk dat de trend zich voortzet voor dit vervolg, maar voor Xbox-gamers is het herwinnen van een andere historische titel altijd een pluspunt voor de console.

Deel dit bericht:

READ  Wordt Xbox Live gratis? Industry Insider-opmerkingen over nieuwe speculatie
Written By
More from Vanessa Hale

Onderzoek biedt 10-jarige voorspelling op de online mobiele gamemarkt – The News Brok

Dit rapport presenteert de wereldwijde marktomvang van Online Mobile Game (waarde, productie...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *