CDPR stelt dat het zichzelf ‘krachtig’ zal verdedigen tegen Cyberpunk 2077 class action-rechtszaak

De Cyberpunk-saga gaat verder …

CD Projekt RED heeft verklaard dat het zich “krachtig” zal verdedigen tegen een class action-rechtszaak, die onlangs is aangespannen tegen de Poolse ontwikkelaar / uitgever in de nasleep van Cyberpunk 2077 ‘s minder dan stellaire lancering.

Zoals gerapporteerd door BloombergHeeft Rosen Law Firm in New York op 24 december een rechtszaak aangespannen wegens het misleiden van de investeerders door CDPR met betrekking tot de kwaliteit van de PS4- en Xbox One-versies van de langverwachte RPG. In het pak staat dat CDPR de details van de laatste gen-editie niet nauwkeurig heeft bekendgemaakt Cyberpunk 2077 was “vrijwel onspeelbaar” en dat de verklaringen van de ontwikkelaar “materieel onjuist en misleidend” waren, wat volgens Rosen tot schadevergoeding voor de investeerders van CDPR heeft geleid.

De rechtszaak vraagt ​​de rechtbank om na te gaan of CDPR opzettelijk de prestaties en kwaliteit van de PS4 / Xbox One-editie heeft verborgen voor de investeerders en aandeelhouders van het bedrijf. Of er daadwerkelijk bewijs hiervan is, valt nog te bezien, hoewel velen de wenkbrauwen hebben opgetrokken bij het besluit van CDPR om alleen pc-beoordelingscodes aan de pers te leveren. De rechtszaak zelf bevat naar verluidt fouten, die ook de kansen op een succesvol proces kunnen belemmeren.

Cyberpunk 2077 gelanceerd op 10 december op pc, PS4 en Xbox One na een ontwikkelings- en hype-cyclus die ongeveer zeven jaar duurde. In het licht van de slechte prestaties van het actievolle avontuur op PS4 en Xbox One, werd CDPR echter gedwongen restituties aan te bieden voor consoleverkoop, waarbij Sony de titel volledig uit zijn PlayStation Store trok. Ondanks de controversiële lancering, Cyberpunk 2077 heeft nog steeds ergens in de regio van 13 miljoen exemplaren verkocht.

READ  John Wick Hex richt zich in december op Nintendo Switch en Xbox One

Cyberpunk-ontwikkelaar belooft verdediging tegen class action-procedures [Bloomberg]

Written By
More from Vanessa Hale

Xbox Preorder Guide: waar de Xbox Series X en S te koop zijn (indien aangevuld)

De volgende generatie Xbox wordt in slechts een paar maanden gelanceerd en...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *