ChatGPT-extensies downloaden en gebruiken

ChatGPT-extensies downloaden en gebruiken

Sinds de lancering in Eind 2022ChatGPT is een ware rage geweest, en met een goede reden. U kunt een OpenAI-chatbot op veel creatieve manieren gebruiken, van de eenvoudige taak van het schrijven van een felicitatie-e-mail tot het complexere genereren van Python-code tot het besturen en ophalen van gegevens van een mobiele bot. Ondanks de vele verschillende toepassingen van ChatGPT is het echter nog steeds niet krachtig genoeg om u alles te bieden wat u nodig heeft. Dit is waar ChatGPT-plug-ins van pas komen.

Door derden ontwikkelde plug-ins zijn downloadbare tools die nieuwe functionaliteit toevoegen aan ChatGPT. Dit verbetert niet alleen de gebruikerservaring, maar breidt ook de use case van de populaire chatsoftware uit. Er zijn al honderden ChatGPT-plug-ins beschikbaar op het platform, zoals Instacart, Expedia en OpenTable. Als u uw chats wilt verbeteren met ChatGPT, vindt u hier een stapsgewijze handleiding voor het downloaden en gebruiken van ChatGPT-plug-ins.

Hoe ChatGPT-extensies te downloaden

Om ChatGPT-plug-ins te downloaden en te gebruiken, moet u eerst uw account upgraden naar ChatGPT Plus. Als u al een Plus-gebruiker bent, volgt u deze stappen om plug-ins te downloaden:

 1. Open Instellingen door op de drie horizontale stippen naast uw profiel in de linkerbenedenhoek van het scherm te klikken en Instellingen te selecteren.
 2. Ga naar experimentele functies.
 3. Schakel plug-ins in om de plug-inwinkel in te schakelen.
 4. Ga terug naar de startpagina en selecteer Nieuwe chat.
 5. Kies GPT-4 uit de opties bovenaan.
 6. Selecteer plug-ins.
 7. Klik op “Plug-ins zijn niet ingeschakeld”.
 8. Open de plug-inwinkel.
 9. Klik op OK in de pop-up Over plug-ins.
 10. Zoek de plug-in die u wilt gebruiken. Typ de naam van de plug-in in het zoekvak of scrol handmatig door de tabbladen Populair, Nieuw en Alle. Als u niet zeker weet welke ChatGPT-plug-in u moet downloaden, kunt u hier een paar proberen:
  1. Chatten met PDF: Hiermee kunt u met PDF’s praten om direct antwoorden te krijgen zonder dat u het hele document hoeft te lezen.
  2. afspeellijst Maakt Spotify-afspeellijst op basis van de details in uw prompt.
  3. Maak een papier: Het creëert een downloadbaar CSV-bestand dat u kunt importeren in Microsoft Excel of Google Spreadsheets.
  4. Natuurlijk: Biedt u een lijst met cursusaanbevelingen met links naar de geselecteerde cursus op Coursera.
  5. Amazon-geschenkkiezer: Het geeft je een lijst met cadeausuggesties met Amazon-links.
  6. SEO: Biedt SEO-analyse op basis van URL en trefwoord.
 11. Zodra u de plug-in van uw keuze heeft gevonden, klikt u op Installeren om deze te downloaden.
READ  Download NTPC CBT 1 Score Card Link en sluit hier af

ChatGPT-extensies gebruiken

Voordat u een plug-in kunt gebruiken, moet u deze eerst inschakelen. Hier is hoe het te doen:

 1. Na het downloaden van de plug-in van uw keuze, klikt u op het plug-in-pictogram bovenaan de nieuwe chatpagina om het plug-in-menu te openen.
 2. Schakel het selectievakje in naast de plug-in die u in uw chat wilt gebruiken. Je kunt er maar drie tegelijk inschakelen.
 3. Als je klaar bent, is de plug-in nu klaar voor gebruik.

ChatGPT-plug-ins bieden verschillende functionaliteiten, dus ze worden ook anders gebruikt. Sommige plug-ins zijn redelijk intuïtief en hebben geen tutorials nodig. Neem bijvoorbeeld Coursera. Voor deze specifieke plug-in hoef je alleen maar een prompt te sturen zoals “Geef me beginnersvriendelijke cursusaanbevelingen voor Canva”, en ChatGPT zal automatisch de Coursera-plug-in gebruiken om je een lijst met cursussuggesties te geven.

Andere plug-ins vereisen echter andere invoer dan de router zelf. De ChatWithPDF-plug-in heeft bijvoorbeeld een link naar een openbaar toegankelijke pdf nodig en de SEO-plug-in heeft een URL en trefwoord nodig om te werken. Zodra u deze extra invoer heeft, kunt u deze aan uw prompt toevoegen. Voor ChatWithPDF kan uw prompt iets zijn in de trant van “Geef me een lijst met opsommingstekens van de belangrijkste inzichten voor dit rapport: [link to your PDF]. “

Als u niet zeker weet hoe u een bepaalde ChatGPT-plug-in moet gebruiken, gaat u naar whatplugin.ai En vind de plug-in van uw keuze. Whatplugin.ai legt uit wat elke plug-in doet en hoe deze te gebruiken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *