Chen Wei-Yin is de best betaalde speler van MLB in het seizoen 2020

Chen Wei-Yin is de best betaalde speler van MLB in het seizoen 2020

De coronavirus-pandemie heeft zijn economische gevolgen gehad voor het MLB-seizoen 2020, maar het meest bizarre aspect is toch wel het leidende salaris van een enorm te veel betaalde werper.

Chen Wei-Yin, van wie niet verwacht wordt dat hij dit seizoen zelfs maar een Major League-veld zal veroveren, staat op het punt om de best betaalde honkbalspeler in 2020 te zijn voor een bedrag van $ 22 miljoen. De op één na best betaalde speler is de ex-Yankees outfielder Jacoby Ellsbury – hoewel de club een klacht heeft ingediend om te voorkomen dat hij de rest van zijn contract betaalt, aangezien hij sinds 2017 niet meer heeft gespeeld vanwege blessures. De Yankees lieten Ellsbury, die ze $ 21 miljoen schuldig waren, in november vrij.

Als gratis agent voorafgaand aan het seizoen 2016 tekende Wei-Yin een contract van $ 80 miljoen gedurende vijf jaar met de Miami Marlins. In de eerste vier jaar van zijn deal ging Wei-Yin echter 13-19 met een verschrikkelijke 5.10 ERA. Hij had ook de slechtste ERA-Plus (78) van elke National League-werper die net zoveel innings gooide als hij (358).

Dus de Marlins brachten Wei-Yin afgelopen november officieel uit nadat het team 1-23 ging in de 24 wedstrijden die de Taiwanese werper gooide. De Mariners tekenden hem vervolgens die winter bij een minor league free-agent deal voordat hij hem uiteindelijk ook vrijliet.

Chen Wei-Yin gooit voor de Miami Marlins.
Chen Wei-Yin gooit voor de Miami Marlins.Getty Images

Daarom betekende zijn vrijlating dat de marlijnen verantwoordelijk waren voor het betalen van alle $ 22 miljoen die hij verschuldigd was voor het seizoen 2020.

READ  Dit uiterst zeldzame exemplaar van de originele NES Zelda gaat echt voor waanzinnig geld

Spelers als Gerrit Cole, Mike Trout en Anthony Rendon worden onderworpen aan hun volledige pro rata salaris – of 37 procent van wat ze normaal verdienen – vanwege het door coronavirus verkorte seizoen, terwijl spelers die zijn vrijgelaten voor de pandemie elke cent ontvangen die ze zijn verschuldigd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *