Cherry helpt blinden en slechtzienden bij dagelijkse taken via de applicatie | juist

Sherry, 29, is vrijwilliger bij de Be My Eyes-campagne. Een applicatie die is ontwikkeld om blinden of slechtzienden te helpen dagelijkse taken uit te voeren via videogesprekken. Vorige week nam Sherry haar eerste telefoontje aan en hielp ze een slechtziende man zijn airconditioner te bedienen. “Het voelde heel goed. Ik deed iets kleins dat heel aardig voor hem was.”

Be my eyes is een gratis app die de kracht van technologie en de menselijke connectie gebruikt om mensen met een visuele beperking op weg te helpen. Vrijwilligers bieden via een videogesprek visuele hulp aan mensen die blind of slechtziend zijn.

Het gebruik van de app is heel eenvoudig: wanneer iemand hulp nodig heeft, krijgen vrijwilligers een melding en kunnen ze gecontacteerd worden. De eerste persoon die beschikbaar komt, krijgt een videogesprek.

Sherry’s eerste telefoontje

Een paar maanden geleden waren Sherry en haar vriend op zoek naar handige en leuke apps. “Toen we Be My Eyes Going Through zagen”, zegt Sherry, “vonden we het zo’n cool initiatief dat we het meteen wilden downloaden!”

Na maanden niets gehoord te hebben van de app, kreeg Sherry vorige week opeens een melding, van een telefoontje van een man die wel hulp kon gebruiken bij het aanzetten van zijn airco. “Ik had niet verwacht dat ik meteen zou worden behandeld”, zegt Sherry. ,,Het was nog heel moeilijk, omdat zijn camera veel bewoog en ik moest helpen de juiste hoek te vinden. Gelukkig zijn we er samen uitgekomen.”


Veel lof op Twitter

Na deze goede daad deelde Cheri er trots een bericht over op Twitter. “Ik was opgelucht! Je hebt iemand veel geholpen met een kleinigheid. Ik was daarna blut en plaatste het op Twitter met als doel anderen te inspireren om Be my eyes te downloaden.” Het bleek een succes: veel Twitteraars reageerden met complimenten op haar bericht.

“Ik heb veel feedback gekregen van mensen die dit eerder hebben gedaan. De verhalen variëren van vrijwilligers die helpen bij het kiezen van een outfit tot mensen die helpen bij het bedienen van een oven.”

Dankzij de tweet van Sherry heeft Be my eyes weer extra vrijwilligers. Dat was het doel. “Waarom helpen we elkaar niet met dit soort kleine dingen? Zo’n actie geeft je zo’n goed gevoel. Als het aan mij ligt, kan iedereen deze app downloaden!”

More from Madison Garrett
Video: Heb je een videogame die te zeldzaam is om echt te spelen?
Foto: Nintendo Er is iets heel bevredigends aan het bezitten van een...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *