China trekt troepen terug in de Galwan-vallei door ten minste een kilometer: bronnen

NDTV News

Recente satellietbeelden zijn het bewijs van meerdere Chinese inbraken over de hele lijn van feitelijke controle.

New Delhi:

India en China hebben troepen teruggetrokken in de gespannen vallei van de Galwan-rivier in Oost-Ladakh, waar op 15 juni 20 soldaten sneuvelden tijdens een dodelijke ruzie met Chinese troepen, aldus bronnen maandag.

Volgens de bronnen is er een bufferzone gecreƫerd tussen de Indiase en Chinese troepen.

De omvang van de wederzijdse terugtrekking is niet gespecificeerd.

‘We zullen moeten afwachten of dit een blijvende, oprechte terugtrekking is’, aldus de bronnen.

Drie dagen na het verrassingsbezoek van premier Narendra Modi aan een voorwaartse post van Ladakh op vrijdag, waar hij duizenden troepen toesprak en beweerde, zonder China te noemen, kwamen er berichten over de terugtrekking naar voren dat “het tijdperk van het expansionisme voorbij is en de expansionistische krachten voorbij zijn”. ofwel verloren of gedwongen werden om terug te keren. “

Vorige week kwamen de commandanten van de Indiase en Chinese legers bijeen voor een derde gespreksronde na de botsing in de Galwan-vallei. De gesprekken op luitenant-generaal-niveau waren gericht op het verminderen van de spanning op de Line of Actual Control – de feitelijke grens tussen India en China – na weken van een gespannen confrontatie, waaronder fysieke gevechten begin mei.

Volgens de bronnen zou de voortgang van de gesprekken afhankelijk zijn van de instemming van China om terug te keren naar zijn standpunten voordat de spanning in het gebied in april begon op te lopen.

Recente satellietbeelden zijn het bewijs van meerdere Chinese inbraken over de hele linie van feitelijke controle en de inzet van zware wapens en Chinese bouwactiviteiten. Afbeeldingen verkregen door NDTV van Planet Labs toonden een aanzienlijke consolidatie van de Chinese strijdkrachten in het Pangong-merengebied van Ladakh, waar Indiase soldaten worden tegengehouden om te patrouilleren na gewelddadige schermutselingen in mei waarin tientallen Indiase soldaten gewond zouden zijn geraakt.

READ  India heeft zojuist 100.000 gevallen van coronavirus geregistreerd ... in vijf dagen
Written By
More from Aubrey Mason

Sunil Chhetri: Naast gebeden heeft de door overstromingen getroffen Assam aandacht en hulp nodig

Sunil Chhetri scoorde een beugel om India te helpen zondag Kenia te...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *