China verbiedt techgigant Tencent om nieuwe apps te lanceren vanwege ‘schendingen’

Als de Chinese techgigant Tencent nieuwe apps wil lanceren of bestaande wil updaten, moet het bedrijf deze voortaan voorleggen aan toezichthouders. Dit meldde de Hong Kong Daily Zuid-Chinese ochtendkrant Dat meldt persbureau Reuters woensdag volgens Chinese media.

Er wordt gezegd dat het verantwoordelijke ministerie de beslissing heeft genomen omdat “een aantal” Tencent-apps de “rechten en belangen van gebruikers” schonden. Om welke toepassingen en overtredingen het gaat, is niet bekendgemaakt. De techgigant bezit tientallen apps, waaronder het Chinese sociale media- en betalingsplatform WeChat, dat 1,2 miljard gebruikers heeft.

De actie tegen Tencent maakt deel uit van een wijdverbreide aanval van de Chinese regering op de techgiganten, die zich naar verluidt bezighielden met “monopolistisch gedrag” en misbruik van gebruikersrechten. begin november Autoriteiten hebben de bedrijven achter 38 apps, waaronder Tencent, opgedragen om onmiddellijk te stoppen met het “onwettig verzamelen” van persoonlijke gegevens van gebruikers. Als aanvragen in strijd zijn met de verordening, volgen ‘administratieve sancties’. Het is niet bekend of het nieuwe beleid ten aanzien van Tencent een dergelijke straf inhoudt.

Spelbeperking voor jongeren

De Chinese autoriteiten grijpen op verschillende manieren in om gebruikers te “beschermen” tegen de macht van techreuzen. Zo heeft China onlangs een van de strengste privacywetten ter wereld ingevoerd. Daarnaast heeft de overheid onlangs de speeltijd voor minderjarigen teruggebracht tot één uur per dag, alleen van vrijdag tot en met zondag. Deze beperking moet het risico op gameverslaving verminderen en “Chinese geschiedenishervorming” voorkomen.

In reactie op Reuters zei Tencent dat gebruikers niet worden beïnvloed door het nieuwe beleid. Volgens het bedrijf zullen de apps nog steeds actief zijn voor miljarden bestaande gebruikers en kunnen ze worden gedownload voor anderen. Verder schreef Tencent dat het volledig zou meewerken met overheidsinstanties.

READ  Samsung Galaxy Note 20 krijgt vanaf april een update, Note 9 maart update

More from Madison Garrett
OSSC, ANM, Apothekerstoegangskaart uitgegeven aan verpleegkundigen die in OSSC werken; Hier is hoe te downloaden
Odisha Personnel Selection Committee (OSSC) heeft de toelatingskaart vrijgegeven voor het grote...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *