Citi-man aangehouden in Friesland voor pinpasfraude

Een 31-jarige man uit Groningen, Friesland, is dinsdagavond aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt voor fraude met pinpassen.

Een bankmedewerker nam onlangs meerdere keren contact op met een echtpaar uit de gemeente De Fryske Marren. Deze “medewerker” zei dat er een verdachte transactie was gedetecteerd en dat iemand de pinpas zou ophalen en vernietigen. Tijdens een van de gesprekken werd ook om de pincode gevraagd.

rood werkwoord
Om vertrouwen te wekken belde hij meerdere keren met de ‘bankmedewerker’. Het echtpaar rook echter naar gevaar en riep hun zoon bij zich. Hij belde meteen de politie, waarna de agenten undercover gingen kijken bij het huis van het stel. Toen de ‘bankmedewerker’ bij de woning aankwam en de pinpas afnam, konden de agenten hem direct na het plegen van de daad aanhouden. De personenauto en twee telefoons zijn in beslag genomen en de verdachte, Stadger, is meegenomen naar het politiebureau.

“U wordt nooit gevraagd om een ​​pincode in te voeren”
Hoewel er veel waarschuwingen voor zijn, zijn er volgens de politie nog steeds mensen het slachtoffer van fraude met pinpassen of bankhelpdesks. De politie zegt dat bankmedewerkers nooit bij klanten thuis komen om een ​​pinpas te halen. Ook wordt er nooit om de pincode gevraagd en is het ook niet nodig om bepaalde software te downloaden. Het advies in dergelijke situaties is om het gesprek direct te beëindigen, en als iemand data krijgt direct 112 te bellen.

More from Madison Garrett
Minecraft Toolkit-gids – Gereedschapsmaterialen gerangschikt van slechtst naar best
Opmerking: deze gids is gericht op de Bedrock-versie van Minecraft, beschikbaar op...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *