Cloudpunk Review: Scratching The Cyberpunk Itch

Cloudpunk Review: Scratching The Cyberpunk Itch op Xbox One Beoordeling: 3.0 uit 5

Titel: Cloudpunk
Ontwikkelaar: Games samenvoegen en Ionenlanden(Pc)
Uitgever: Merge Games
Genre: avontuur
Beschikbaar op: Pc, Xbox One, PS4, Nintendo Switch
Releasedatum: 23 april 2020 (pc), 15 oktober 2020 (PS4, Xbox One, Switch)
Geteste versie: Xbox One


Cyberpunk 2077 is misschien de game in dit genre waar de gamingcommunity op wacht, maar als je je een beetje angstig voelt, is er een game die jeuk kan krabben. Cloudpunk eigenlijk verslaan Cyberpunk 2077 naar de punch. Het sloeg voor het eerst Pc’s in april.

Afgezien van het feit dat beide games zich echter afspelen in de cyberpunkwereld, lijken ze niet veel gemeen te hebben. Toch zijn er enkele overeenkomsten. De atmosfeer, of waargenomen atmosfeer, is één.

In Cloudpunkhet spel gaat echter meer over verkenning dan over vechten. Deze game, die aangekomen op consoles eerder deze maand, gaat over rondvliegen in de stad Nivalus, banen oppikken.

Je communiceert ook met je coördinator en ontrafelt het ene mysterie na het andere. Zelfs de mysteries zijn niet de sleutel tot Cloudpunk‘s gameplay.

CloudpunkNavigatie is een droom

Het belangrijkste aspect van dit spel is vliegen door de stad. Om dit te doen, gebruik je het futuristische voertuig, de HOVA. Het goede nieuws hier is dat dit een heel leuk aspect is. Cloudpunk geeft je precies wat je zou verwachten in zoiets Blade Runner, of Het vijfde element.

U krijgt uw routebeschrijving van uw coördinator en gaat vervolgens naar de blips op uw minikaart. Het vliegen door de stad, hoog boven de gebouwen of in de mergel, het is best leuk om je auto te besturen.

READ  Starttijd van de Resident Evil Showcase, livestream, New Village PS4, Xbox-demo | Spellen | vermaak

Hoewel het best leuk is om met je auto, of waarschijnlijker, je busje in en rond de stad te vliegen, zijn er enkele dingen die wat aanpassingen kunnen gebruiken. Behandeling is niet de beste. Dat is waarschijnlijk een functie in plaats van een bug.

Je vliegt tenslotte een vrij groot, nogal onhandig voertuig rond gebouwen. Er zijn hier geen straten. Er zijn eigenlijk geen scheidslijnen. Je kunt bijna overal vliegen waar je maar wilt. Er zullen van tijd tot tijd wat tegen dingen aanlopen. Of het nu gaat om andere auto’s of andere gebouwen. Je gaat de HOVA veel beschadigen. Dat leidt tot een van de grootste nadelen van Cloudpunk.

Cloudpunk

Missies herhalen zich en hebben te veel tijdmoordenaars

Het is logisch dat wanneer u met genoeg dingen in botsing komt, u reparaties nodig heeft. Het probleem is dat zowel het hanteren van de HOVA als de schade die deze kan oplopen, een beetje tijdverspilling lijken te zijn.

Zo nu en dan moet u een garage zoeken om uw voertuig te repareren. Omdat de minimap niet geweldig is om je naar verschillende locaties te leiden, wordt dit nog vervelender als je op zoek bent naar een pitstop.

Er is ook een probleem met de missies in het algemeen. Hoewel het verhaal rond die missies best interessant is, heeft de eigenlijke gameplay de neiging om “iets op te rapen, een tijdje rond te rijden, af te zetten”.

Een deel van de reden daarvoor is dat dit niet iets is dat bedoeld is om te vechten. De belangrijkste game is absoluut rondvliegen en met mensen praten. Helaas betekent dat Cloudpunk misschien niet een spel dat je wilt gaan zitten en uren en uren wilt spelen.

READ  Meer dan 600 voorjaarsuitverkoop Hot Sale Xbox-games

Het wordt nog vervelender de paar keer dat je eruit moet en rond moet lopen.

Cloudpunk

Cloudpunk Camera’s kunnen tweaken gebruiken

Als je te voet bent, komen de beperkingen van de camera pas echt naar voren. Het is moeilijk om te zien waar je heen gaat en waar je bent geweest. Als je in de auto zit, werkt de camera ongeveer op dezelfde manier, maar het is niet zozeer een oplegging.

Maar als er ooit een Cloundpunk 2, de manier waarop de camera werkt, is iets waar de ontwikkelaars wat tijd aan kunnen besteden. Het goede nieuws is dat de kunststijl en het verhaal enkele technische problemen overtreffen. Als je echt het gevoel hebt dat je wordt ondergedompeld in wat Cloudpunk te bieden heeft, is de vervelende kaart iets minder irritant.

Wanneer je van punt A naar punt B probeert te komen, wordt het iets waardoor je met je tanden kunt knarsen.

Vonnis: Cloudpunk doet het best een beetje goed. De sfeer in de game geeft je het gevoel alsof je in een cyberpunkwereld bent. Het idee om over de hele wereld te vliegen en te bezorgen in deze specifieke wereld, voegt nogal wat plezier toe. De nadelen, waaronder een kaart die niet helemaal duidelijk maakt waar je heen moet of hoe je er moet komen, zijn niet onbelangrijk. Het goede weegt hier zwaarder dan het slechte. Als er één ding leuk zou zijn geweest, zou het zijn geweest als Merge Games enkele van de meer in het oog springende problemen had opgelost, zoals de camera in de zes maanden tussen de pc-release en de versie die net op consoles kwam.

Written By
More from Vanessa Hale
Mafia Definitive Edition PS4, Xbox One recensie – Pacino of Pasquale? | Gamen | Vermaak
Grand Theft Auto heeft zijn schaduw geworpen over menig actiegame in de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *