Verwijder Facebook niet, anders verlies je alle Oculus-games voorgoed

Als je een Oculus VR-headset hebt en erover nadenkt om je Facebook-account te verwijderen om van het social media-netwerk te gaan, wil je misschien nog een keer nadenken. Als je het Facebook-account dat aan je Oculus-apparaat is gekoppeld volledig verwijdert, verlies je ook de toegang tot alle VR-games die je hebt gekocht. U kunt ze ook niet terugkrijgen als u een nieuw account aanmaakt.

U moet een Facebook-account koppelen wanneer u de Oculus Quest 2 headset, en als je Facebook-account geen goede reputatie heeft, kun je Quest 2 helemaal niet gebruiken. Vanwege deze verbinding moet u dat account behouden om toegang te hebben tot de aankopen die u heeft gedaan. Je hoeft nog niet per se een Facebook-account te koppelen op de oudere Oculus-apparaten, inclusief de eerste Quest, maar zoals UploadVR opgemerkt, eindigt de ondersteuning voor afzonderlijke Oculus-accounts in 2023 en daarna alle gebruikers hebben Facebook nodig.

Als je je Facebook-account deactiveert in plaats van het permanent te verwijderen, heb je ook geen toegang tot je Oculus-gegevens. Dit kan echter worden teruggedraaid door het opnieuw te activeren, terwijl de verwijderingsmethode geen “ongedaan maken” heeft. Als u een nieuw account aanmaakt, moet u al die inhoud opnieuw kopen.

Ondanks deze beperkingen heeft Facebook zijn Quest-platform onlangs behoorlijk verleidelijk gemaakt. De nieuwste versie is minder duur, lichter en bevat een scherm met een hogere resolutie dan zijn voorganger, samen met een comfortabeler riemontwerp. Omdat er geen versies van Oculus Rift meer worden gemaakt, is het bedrijf all-in op de stand-alone headset, die ook pc-aangedreven VR-games kan spelen via de Oculus Link-kabel. Dat omvat high-end VR-games zoals Half-Life: Alyx, wat in feite betekent dat je maar één VR-headset nodig hebt, tenzij je geïnteresseerd bent in het spelen van exclusieve PlayStation VR-games.

READ  De bomvolle 1.5-update van Stardew Valley herinnert ons eraan waarom dit onze game voor altijd is

Het werkt ook samen met andere gamebedrijven om nieuwe blockbuster-games naar het platform te brengen, waaronder Medal of Honor: Above and Beyond van Respawn Entertainment en nieuwe Assassin’s Creed- en Splinter Cell-spellen van Ubisoft. Sinds 2013 is er verder geen enkele Splinter Cell-game meer geweest.

Nu aan het spelen: Alles van Oculus Gaming van Facebook Connect

Written By
More from Lesley Curry
Realme onthult 4K Android TV met nieuwe SLED-technologie naast 100W soundbar
Oppo-spin-off Realme maakte naam als een budget-smartphonemaker in delen van Azië en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *