Clubhuis: de super-app waar je toegang toe wilt hebben, maar (waarschijnlijk) niet

“Het is nieuw, het is cool, je wilt het.” Jaap Van Zissen, AD Online Chef, is een van de gelukkigen die daadwerkelijk een kijkje mag nemen in het nieuwe en exclusieve Social Media Clubhouse. Of liever: luister. Wat voor soort applicatie? Waarom is deze hype?

Clubhouse bestaat een jaar en is opgezet in Silicon Valley. Maar een tweet van Tesla-oprichter Elon Musk eind januari zorgde ineens voor veel opschudding in het sociale milieu. “Een wat oudere redacteur merkte dat hij er ineens mee op de proppen kwam. Het is een app die iedereen kan downloaden, maar die je alleen kunt gebruiken als iemand je heeft uitgenodigd”, zegt Van Ziesen in Spraakmakers

In eerste instantie mag elke gebruiker alleen een uitnodiging naar een andere persoon sturen. Nadat je het een tijdje hebt gebruikt, kun je iemand anders uitnodigen. Van Zissen kreeg vorige week een uitnodiging. “Het blijft dus een heel selecte groep.”

“Coolste app sinds Twitter”

In de Alexander Klöping Podcast (Podcast over mediaHet is waarschijnlijk de coolste app sinds Twitter. Er gebeurt weer iets. Van Zessen moest de iPhone kopen, omdat de app momenteel alleen is ontworpen voor Apple-smartphones.

Wat kunt u doen met de sociaal bemiddelaar? “Het is een spraakapp. Twitter gaat over tekst en Instagram over beeld, hier gaat het over geluid, het gesproken woord”, zegt Van Ziesen. “Net als Twitter kun je een gesprek beginnen. Dan kunnen mensen luisteren en zich ook mengen door hun hand op te steken. Het is een soort radio. Iemand noemde het eigenlijk Radio 1 voor millennials.”

READ  De 5 beste Android apps in de Play Store van week 51 - 2020

Alleen leven

In tegenstelling tot podcasts is het kortstondig. ‘Je kunt alleen live luisteren en niet luisteren. En jij bepaalt wie er op uitnodiging voor spreekt.’ Zo kunnen voetbalcorrespondenten tijdens de eerste helft online gaan om de wedstrijd te bespreken, noemt Van Zissen als voorbeeld. Of is het na uitzending Spraakmakers Chat met omroep Ghislaine Plage.

De app lijkt te werken, zegt Van Ziesen. “Facebook kopieert het echt. Ze willen iets grijpen of iets recreëren, dus dat is zo.”

Luister naar het mediaforum met Gab van Sisen en Ilk Schutten:

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je nooit meer iets. Of het nu gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, techniek of cultuur; Met de NPO Radio 1 app ben je altijd op zoek. Download het Hier voor iOS Bij Hier voor Android

Correctierapport

More from Madison Garrett

Explosieve toename besmettingen, Zwartsluis blijft achter – Zwartsluis Nieuws

Vorige week werden 66 Blackwaterlanders positief getest op COVID-19. “Uitermate zorgelijk, een...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *