Comcast trekt stekker uit G4 TV, eindigt terug, probeer verbinding te maken met spelergericht netwerk – Deadline

exclusief: ComcastSpectacor’s Spectacor-divisie trekt de stekker uit het op videogames gerichte netwerk st 4 Televisie, waarvan de vroege incarnatie in de jaren 2000 nog steeds een culturele toetssteen is voor veel millennials, is slechts een jaar na de herlancering.

In een nota die aan alle medewerkers moet worden gestuurd, legt Dave Scott, CEO van Spectacor, uit dat de investeringen van het bedrijf en de inspanningen om het netwerk nieuw leven in te blazen geen succes hebben gehad.

Enkele tientallen werknemers en contractarbeiders zijn getroffen door de sluiting. Comcast zei dat het hen zal helpen met de externe plaatsing en overweegt enkele interne kansen.

De Vertrek in de zomer Russell Aarons, een ervaren digitale mediamanager die in 2021 president van G4 was, was een voorloper van het nieuws van vandaag. Haar taken zijn toegevoegd aan het portfolio van Joe Marsh, A Comcast Spectacore Een dierenarts was de CEO van T1, een esports-joint venture met het Koreaanse SK Telecom.

De huidige versie van de G4 is kleiner en minder gericht op traditionele lineaire tv dan zijn voorganger. Het heeft een programmeerplan aangekondigd, inclusief een nieuw leven ingeblazen versie van de originele G4-pijlers Toon aanval! En de XplayNaast komedie, boostJapanse competitieserie Ninja vechteren esports-competities en Dungeons & Dragons Limited Series.

Naast het plaatsen van content op YouTube en sociale media heeft G4 een meerjarige overeenkomst met Twitch en distributieovereenkomsten voor betaaltelevisie met Verizon FiOS, Cox, Xfinity TV en Philo.

Verschillende media- en technische projecten gericht op de gaminggemeenschap zijn de laatste tijd in rep en roer, waarbij Facebook zijn gaming-app heeft afgesloten en Google zijn Stadia-gamingservice heeft opgezegd. VENN, een startup die wordt beschreven als de “MTV van” VideospellenHij ging ook failliet.

READ  De white-ball crickettour van Engeland naar India is tijdens COVID uitgesteld tot de zomer van 2021

De eerste operatie van G4 begon in 2002 onder de eigendom van NBCUniversal en Dish Network. Het netwerk is opgericht door Charles Hirschhorn, een voormalig CEO van Disney Television, die het zag als een opvolger van MTV in zijn vermogen om gebruik te maken van de jeugdcultuur. Een aantal opmerkelijke mensen verscheen al vroeg als gastheer op G4, waaronder Olivia Munn, Chris Hardwicke, Kevin Pereira en Grace Helbig.

Nadat het in 2014 donker werd, nam Esquire Network de plaats van de G4 op de wijzerplaat over, wat een kortetermijnoefening voor het merk zal blijken te zijn. Te midden van een vlaag van opwinding op sociale media heeft de nieuwe eigenaar Comcast Spectacor plannen onthuld op Comic-Con’s 2020 virtuele release voor de terugkeer van het netwerk.

De primaire zakelijke focus van Spectacor ligt op sportevenementen en live-evenementen, waarbij de divisie eigenaar is van de Philadelphia Flyers van het NHL-hockeyteam en hun thuisarena, Wells Fargo Center, naast vele andere activa. De resultaten van G4 waren niet bijzonder materieel voor Spectacor, maar de divisie streefde esports met passie na, waardoor de revival van de G4 logisch was om te proberen.

Hier is de volledige notitie van Scott, verkregen van een bron:

Team:

Zoals je weet, is de G4 vorig jaar opnieuw geïntroduceerd om te profiteren van de populariteit
de spellen. We hebben geïnvesteerd om de nieuwe G4 te creëren als een online- en tv-bestemming voor de massa
Om te entertainen, inspireren en verbinden met gamecontent.

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om deze interesse in de G4 te genereren, maar
Het aantal kijkers is laag en het netwerk is financieel niet houdbaar
Resultaten. Dit is absoluut niet waar we op hadden gehoopt, en als resultaat hebben we een klus geklaard
Een zeer moeilijke beslissing om de G4-activiteiten met onmiddellijke ingang stop te zetten.
Ik weet dat dit teleurstellend nieuws is, en ik ben ook teleurgesteld. Ik wil je bedanken
En iedereen in het G4-team voor het harde werk en de toewijding aan het netwerk.

READ  70% van de Elden Ring-spelers overwon de eerste moeilijke coach

Ons HR-team staat met u in contact om u te ondersteunen,
Bespreek andere mogelijkheden die mogelijk beschikbaar zijn en beantwoord al uw vragen
zou kunnen hebben.

Nogmaals bedankt voor je harde werk voor de G4.

oprecht,

Dave Scott
Voorzitter en CEO van het bedrijf
Comcast Spectacore

Written By
More from Aubrey Mason
Krachtige Metroid Dread-reacties in actie-RPG Platformer ‘Trinity Fusion’
deelname aan Nintendo Live op mij Youtube Indie-ontwikkelaar Angry Mod Games heeft...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *