Congress Rebel Sachin Pilot zegt steun vloed Hit Assam, Bihar

Het congres zegt dat het de steun heeft van 109 MLA’s in de staatsvergadering (Bestand)

New Delhi:

Sachin Pilot, die een openlijke opstand tegen de Ashok Gehlot-regering in Rajasthan leidt, heeft er bij de bevolking op aangedrongen de door overstromingen in Assam en Bihar getroffen mensen te steunen.

“Mijn gedachten en gebeden met al die families die getroffen zijn door de overstromingen van Assam en Bihar. Meer dan 68 levens verloren en 3,6 miljoen mensen alleen getroffen in Assam. Ik roep alle Indiërs op om samen te komen en mee te werken aan de ondersteuning van de getroffenen in deze extreme overstromingssituaties “, twitterde hij.

De heer Pilot, bedroefd door een aankondiging om deel te nemen aan een onderzoek dat verband houdt met een vermeende samenzwering om de deelstaatregering omver te werpen, sloeg opeenvolgende zittingen van wetgevers over en weigerde oproepen van staatscongresleiders te beantwoorden, had de partij gezegd. Later bereikten hij en een aantal van de MLA’s die hem trouw waren de nationale hoofdstad en kampeerden naar verluidt in Haryana.

Hij werd vorige week ontslagen uit zijn functie van chef van het Rajasthan Congres en vice-president, slechts drie uur nadat hij een gesprek had met Priyanka Gandhi Vadra, aldus bronnen.

READ  Madhya Pradesh Chief Minister Shivraj Singh Chouhan test coronavirus positief

Bronnen in de buurt van mevrouw Gandhi vertelden NDTV dat de heer Pilot erop stond binnen een jaar de eerste minister te worden en weigerde congreschef Sonia Gandhi en parlementslid Rahul Gandhi te ontmoeten totdat aan zijn eis was voldaan.

De heer Gehlot heeft beweerd dat de heer Pilot rechtstreeks betrokken is bij de handel in paarden.

Het congres beweerde ook dat de heer Pilot de dekking van de BJP heeft gezocht door hotels in Haryana te kiezen om zijn kudde bij elkaar te houden.

De heer Pilot zei echter dat hij niet van plan was lid te worden van de BJP. “Ik sluit me niet aan bij de BJP. Ik wil graag duidelijk maken dat ik niet van plan ben om lid te worden van de BJP. De BJP-link is een poging om mij in de ogen van de Gandhi’s te belasteren”, vertelde hij eerder deze week aan NDTV.

Team Sachin Pilot beweerde aanvankelijk dat hij de steun had van 30 MLA’s, genoeg om de heer Gehlot te ontslaan. Bronnen zeggen echter dat ten minste 18 MLA’s uit zijn kamp zich in resorts hebben verzameld.

Het congres zegt dat het de steun heeft van 109 MLA’s in de staatsvergadering, waar de meerderheid 101 is.

Het bittere geschil werd juridisch nadat het congres de heer Pilot en 18 ontslagen van de MLA had gediend. Ze hebben tot dinsdag de tijd gekregen om hierop te reageren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *