Corso van Sint Jansklooster gaat met zijn tijd mee: ‘Met de app maken we de wandeling een gids naar de toekomst’

Vraag geen papieren programmabrochures bij de ingangen van de show. Vanaf nu is de folder op de telefoon te bekijken in de corso app. Deze is te downloaden via een QR-code op een van de banners op Sint Jansklooster.

Roel van Zweerde legt uit dat de presentatie-applicatie eigenlijk gewoon een papieren programmahandboek is, maar dan online. Hij is voorzitter van de Public Relations Commissie Corso Klooster. Het is meer dan twee en een half jaar geleden dat hij en Egbert Lach voor het eerst op het idee voor de show kwamen. Dit stuurden ze naar het marketingcommunicatiebureau Active Creations, de merksponsor van de show. . “Het hele ontwerp- en ontwikkelproces was een investering. Maar omdat de kosten voor de softwarehandleiding niet meer beschikbaar zijn, hebben we de applicatie over een paar jaar weer terug”, zegt Van Zwerde.

Duurzaamheid

“Toen we destijds op het idee kwamen, werd er al voorzichtig over duurzaamheid gesproken. Daar wilden we met de app op inspelen. De softwarebrochure is altijd goed gebruikt, maar niet per se een papieren brochure. De inhoud kan ook goed te digitaliseren, dus je verbruikt minder papier.”

mijn werk

Het bereik van de app gaat niet alleen over duurzaamheid, maar er is ook een praktische reden. “Een programmabrochure moet altijd van tevoren klaar zijn, maar soms veranderde er iets en konden we het niet meer aanpassen. Het is niet handig. Bovendien wist je nooit precies hoeveel brochures je nodig had, dus je had altijd een groot aantal Zeer of heel weinig. Buitenlandse bezoekers hadden er ook geen baat bij, want het was alleen in het Nederlands. Er zijn veel voorbeelden. We lossen dit allemaal op via de app.”

READ  e-book vol advies en inzichten van 22 marketingexperts

interactiever

De applicatie heeft veel toepassingen. Roel van Zweerde legt uit: “Terwijl het model werd getoond, werden de foto’s van de modellen direct op de app geplaatst, en dit krijg je ook bij de show.” Bezoekers van de avondshow moeten de app downloaden en krijgen dan alle foto’s van de avondwandeling te zien. Natuurlijk zijn dit dingen die anders niet zouden zijn gebeurd. Een ander voorbeeld: parkeren. In de app vinden mensen de weg van hun parkeerplaats naar hun landingsbaan. Of als er tegenslagen zijn, kunnen we dat meteen aan iedereen vertellen. Door de applicatie kunnen we bezoekers makkelijker en sneller van informatie voorzien, wat op dit moment nodig is.”

toekomstbestendig

Bij de tijd blijven en afscheid nemen van een oude foto zijn volgens Van Zweerde ook argumenten om voor een toepassing te kiezen. “Veel mensen hebben nog steeds het idee dat de show een ouderwets bloemencorso is. Natuurlijk helemaal niet! Dat willen we laten zien. Dan wordt de app meer van deze tijd. Als je een programmabrochure aan een achttien jaar, ze zullen er niet iets mee doen. Ik denk dat de applicatie wordt gebruikt, hoewel het zeker niet voor iedereen nuttig zal zijn. De stap is echter bewust genomen. Gezien de functies die veel hoger zijn dan die in de brochure, ik hoop dat mensen het nog steeds waarderen. Als legacy Immateriële is het ook onze taak om toekomstbestendig te worden en dit zal ons daarbij helpen”, meent Van Zwerde. De volgende demo zal in feite een testrun zijn en kijken wat er moet worden aangepast. “Dan nemen we dat volgend jaar weer mee en dan wordt de app alleen maar beter qua kwaliteit.”

READ  FlyTrap-malware doet zich voor als couponcode om Facebook-gegevens te stelen

More from Madison Garrett
iTip: Het wachtwoord van je Apple ID wijzigen doe je zo
Heef je Apple-ID oude inloggegevens van zijn ze ooit niet meer zo...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *