Cross-play in- of uitschakelen op Xbox One, Series X, Series S.

Voor sommige games is cross-play geweldig. De mogelijkheid om in een game van State of Decay 2 te springen met een vriend die vanaf je Xbox op pc speelt, is bijvoorbeeld geweldig. Er zijn echter bepaalde gevallen waarin het met name minder geweldig. Hier leest u hoe u cross-play op Xbox One, Series X en Series S kunt schakelen en waarom u dat misschien wilt.

Producten die in deze handleiding worden gebruikt

Cross-play in- en uitschakelen op Xbox One, Series X en Series S.

In competitieve shooters, muis- en toetsenbordspelers over het algemeen hebben een voordeel ten opzichte van controller-spelers, puur vanwege de snellere en nauwkeurigere draaimogelijkheden van een muiscursor. Je kunt een vergelijkbare snelheid krijgen op een Xbox-controller, vooral op de Xbox Elite Controller Series 2, waarmee je de bediening en de dode zone van de sticks kunt aanpassen, maar je daaraan aanpassen kan behoorlijk wat oefening vergen. Als je geen zin hebt om in controlleraanpassing te duiken en gewoon nonchalant tegen andere consolespelers wilt spelen, is er een instelling op Xbox One, Xbox Series X en Series S waarmee je deze volledig kunt uitschakelen.

 1. Open het gids menu door op de Xbox-knop in het midden van je controller te tikken.

  Bron: Windows Central

 2. Navigeer rechtstreeks naar het instellingenmenu.
 3. Ga vanaf hier naar Online veiligheid en familie van het tabblad Algemeen.

  Gids voor schakelen tussen Xbox Crossplay

  Bron: Windows Central

 4. Selecteer Privacy en online veiligheid.
 5. Selecteer Xbox Live-privacy.
 6. Selecteer Details bekijken en aanpassen.

  Gids voor schakelen tussen Xbox Crossplay

  Bron: Windows Central

 7. Selecteer Communicatie en multiplayer.
 8. Onder Je kunt spelen met mensen buiten Xbox Live, selecteer een van beide Blok of Toestaan afhankelijk van uw voorkeur.

  Gids voor schakelen tussen Xbox Crossplay

  Bron: Windows Central

Als u Blokkeren kiest, wordt voorkomen dat uw Xbox-multiplayer-games verbinding maken met pc’s en mobiele spelers, maar kan de wachttijd voor multiplayer-games toenemen. Als u Toestaan ​​kiest, worden uw multiplayer-sessies verbonden met pc- en mobiele spelers en wordt de matchmaking versneld. Muis- en toetsenbordspelers kunnen echter een voordeel hebben als je een controller of een touchscreen-apparaat gebruikt om te spelen.

Onze beste uitrusting

Er zijn enkele games op Xbox One-, Series X- en Series S-consoles waarmee je een muis en toetsenbord kunt gebruiken. Hier is een lijst met Xbox-muis- en toetsenbordspellen als je zin hebt om erin te duiken, en zorg ervoor dat je onze beste toetsenborden voor Xbox en beste muizen voor Xbox ziet als je zin hebt om die route af te leggen. Hoewel onze topaanbeveling de Razer-torentje, verreweg.

De Razer Turret is prijzig, maar dat komt omdat hij op dit moment gewoon ongeslagen is in zijn categorie. De Turret is een comfortabel en ruim volledig toetsenbord voor op schoot, met een uitschuifbare muismat met een magnetische track om te voorkomen dat de meegeleverde muis de verte in vliegt. Als je van plan bent om de toetsenbord- en muisroute voor Xbox cross-play af te leggen, is dit je beste keuze.

Als je wilt blijven gamen met een controller, maar een concurrentievoordeel wilt behalen, kan de Xbox Elite Controller Series 2 je dat voordeel geven. Met de mogelijkheid om de spanning, de lengte, de dode zone en de bediening van de thumbstick aan te passen, kan de Elite Series 2-controller de bewegingen van uw thumbstick dichter bij die van een muis brengen. Als u bereid bent om de aanpassingen te doen, dat wil zeggen.

READ  Vergeet de restocks van de Xbox Series X: dit is het beste moment om de console te kopen
Written By
More from Vanessa Hale

Halo Xbox 360-services verdwijnen in december 2021

Halo-ontwikkelaar 343 Industries heeft aangekondigd in een blogpost dat de overgrote meerderheid...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *