Dark Souls en Tetris verenigen zich in de actievolle River of Loot

Als we je vertellen dat een van de komende wedstrijden “Dark Souls meets Tetris” is, zou je waarschijnlijk weemoedig je hoofd schudden en iets zeggen als “Game reporters komen er weer op terug”. Maar dat is precies wat de Slowaakse ontwikkelaar straka.studio Lott River beschrijft, een aankomend pc-spel dat zware real-time gevechten combineert met blok-verschuivend ruimtebeheer in Tetris.

Loot River is een “eilandveranderende roguelike” die je in een krijger plaatst in het masker van een pestendokter die de kracht heeft om stukken land te verplaatsen in een kerker die krioelt van gruwelijke monsters. Met behulp van magisch residu kun je zwevende delen van het puin verplaatsen om puzzels op te lossen of vijanden tot een fijne pasta te stampen. Het mechanisme voor het wisselen van eiland werkt zelfs tijdens gevechten, omdat je de vloer waarop je staat kunt verplaatsen om vijandelijke aanvallen te ontwijken.

“We zijn erg geïnteresseerd in games die gericht zijn op het veranderen van de wereld, aangezien het een krachtig mechanisme is dat zelden in games wordt gebruikt”, zegt Miro Stracha, ontwikkelaar van Loot River. Dit blijkt uit de andere Straka-spellen, Euclidean Lands en Euclidean Skies, die zich richten op het veranderen van het niveau rond personages om er paden doorheen te creëren.

Hier is de trailer voor Loot River:

De pixelart-stijl is cool, Straca Studio belooft vloeiende animaties, tonnen items en mogelijkheden om te ontgrendelen en te ontdekken, en een aantal behoorlijk sinister ogende baasgevechten. Vanuit de trailer is er een opwindend gevoel van vermoeidheid, en het is duidelijk dat de vloertegelwissel in Tetris-stijl kan worden gebruikt om de dreiging van je vijanden te beheersen.

READ  5 pc-games vergelijkbaar met GTA Vice City zonder grafische kaart in juni 2021

Een releasedatum voor Loot River is nog niet vastgesteld, maar dat kan Bekijk hun Steam-pagina En blader door onze lijst met de beste indiegames voor pc door gewoon op die links te klikken.

Written By
More from Max Mcgee

Er zijn twee nieuwe games toegevoegd aan de Blizzard Arcade-collectie

Zeg wat je leuk vindt aan de pre-Warcraft-spellen van Blizzard, maar ze...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *