Dark Souls-maker Miyazaki legt uit waarom de show zo van het einde van de wereld houdt

Van het einde van de ene wereld tot het einde van de andere, FromSoftware heeft een voorliefde voor het einde van de wereld.

In een interview met IGN vertellen Hidetaka Miyazaki, maker van het Armored Core 6-concept, en regisseur Masaru Yamamura (voorheen hoofdontwerper van Sekiro: Shadows Die Twice) over de onthulling van de grote prijzen van de game en waarom FromSoftware zich aangetrokken lijkt te voelen tot de apocalyps-setting voor hun games.

“Ik zou zeggen dat er twee hoofdredenen zijn waarom we in zulke vreselijke situaties verkeren”, zegt Miyazaki. “De ene is puur direct naar de smaak, voorkeur van de gamedirecteur en de game-ontwikkelaars.”

Miyazaki citeert de voormalige CEO van FromSoftware, Naotoshi Zin, die King’s Field en de eerdere Armored Core-games leidde. “Mijn smaak komt overeen, dus ik denk dat je dat daarom ook veel ziet in moderne Soulsborne-titels. Het hangt dus af van de persoonlijke smaak en eigenaardigheden van de regisseur.”

De tweede reden die door Miyazaki wordt gegeven, is een technischer gezegde: “De heldere, levendige omgeving gaat het vermogen of de ervaring van FromSoftware als ontwikkelaar iets te boven.”

Volgens de directeur van Dark Souls en Elden Ring is het “gemakkelijker” voor FromSoftware om “onze eigen middelen te richten en toe te passen op waar we goed in zijn, wat we gewend zijn”, wat in dit geval “dat soort donkere, apocalyptische plaatsen die droger en stiller zijn dan levendiger en drukker”.

Dat laatste is verrassend gezien het feit dat de nieuwste game van de studio, Elden Ring, kan worden beschouwd als het meest kleurrijke universum tot nu toe. Maar ik neem aan dat zelfs Elden Ring, in vergelijking met andere games, er minder koel voor blijft dan games van zijn omvang.

READ  De horizon is verboden om het Westen te vertragen, heeft de guerrillaoorlog mogelijk gemaakt om de crisis te vermijden

Armored Core 6 is een herstart van de franchise, maar het behoudt de kernidee├źn die Armored Core tot een favoriet bij fans maakten. In tegenstelling tot de SoulsBorne-games, zal Armored Core 6 zich richten op intense mechanische aanpassing en meer gericht zijn op gevechten dan op verkenning.

Bekijk hier ons volledige Armored Core 6-interview voor meer informatie.

Matt TM Kim is IGN News-editor. Je hebt er toegang toe @medewerker.

Written By
More from Lesley Curry
Functiedetails van Super Mario 3D World + Bowser’s Fury-amiibo
Hoewel we tegenwoordig al weten wat we kunnen verwachten van amiibo-functionaliteit in...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *