Dataiku heeft een online data science museum geopend

The History of Data Science is een nieuwe online ervaring gericht op pioniers op het gebied van datawetenschap en huidige leiders. Historyofdatascience.com biedt een schat aan informatie over de datawetenschapshelden die de manier hebben gevormd waarop we vandaag leven en denken. Van pioniers op onbekend terrein in de begindagen van wetenschap en wiskunde tot moderne vernieuwers. Het initiatief is gestart door Dataiku die van kunstmatige intelligentie een alledaags fenomeen wil maken.

De nieuwe online ervaring is het resultaat van een wereldwijde samenwerking tussen tientallen dataprofessionals. De site bevat artikelen over datawetenschap en AI-innovaties, evenals interactieve ervaringen zoals ‘Beat the Linear Algorithm Regression’. Gebruikers kunnen ook een gratis exemplaar downloaden van “Data Science Innovators: From Bayes to Bayesian Neural Networks.” Deze nieuwe graphic novel vertelt de verhalen van twaalf helden die de datawetenschap hebben veranderd: Thomas Bayes, Pierre-Simon Laplace, Karl Friedrich Gauss, Ada Lovelace, Ronald Fisher, Alan Turing, Claude Shannon, Jeffrey Hinton, Jan Leon, Jürgen Schmidhuber, Joshua Bengio en Bernhard Schulkopf. .

Volgens medeoprichter en CEO van Dataiku, Florian Duetto, staat de nieuwe ervaring open voor iedereen, van AI-bouwers tot AI-consumenten. Volgens het duet weerspiegelt dit de samenwerkingsgeest tussen dataprofessionals, die ook wordt gevolgd binnen zijn eigen bedrijf Dataiku: “We zijn toegewijd aan het bouwen en ontwikkelen van dit project omdat we geloven dat alledaagse AI stevig geworteld moet zijn in een gedeelde datawetenschapscultuur “Wij geloven dat dit mensen samenbrengt. Samen stelt het hen in staat om geweldige dingen te bouwen en te begrijpen en te leren van de fouten uit het verleden, op deze manier kunnen we in de toekomst verantwoorde, inclusieve en verantwoorde AI-toepassingen bouwen.”

READ  Meer online gemak en meer persoonlijk contact bij Laan Heiloo

More from Madison Garrett
Wat kunnen leden doen met Ons BC?
In het afgelopen half jaar hebben bijna 150 bewoners Brabants Centrum geholpen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *