De 10 beste games van 2020 volgens Theo Weber

Dit jaar trap ik mijn lijstje af met een Nintendo-game en het is zeker niet de minste titel. Paper Mario: The Origami King is een spel om voor te sterven. Ik had gewoon een beetje te hoge verwachtingen van de terugkeer van de franchise naar de Nintendo Switch, inclusief het vechtsysteem dat een beetje een puzzel is.

Naast alle ijzersterke onderdelen in de game en het grote avontuur, verbleekt dit onderdeel deze keer behoorlijk wat jammer is. Ondanks deze fout vermaakte Paper Mario: The Origami King me urenlang terwijl ik de prinses voor de zoveelste keer redde.

Met mijn negende dit jaar heb ik een heel cool indiegame. Hades is misschien wel de verrassing van het jaar voor mij. Hoewel ik het spel nog niet heb uitgespeeld, geniet ik van elk moment in de diepten van de onderwereld. Hades is echt een top roguelike die voor mij een cool onderwerp aanboort, namelijk de Griekse mythologie. Daarnaast ben ik niet vies van een uitdaging van tijd tot tijd!

Griekse mythologie uit Hades komt opnieuw voor in Immortals: Fenyx Rising. Ik dacht niet echt aan het spel toen het nog Gods and Monsters heette, maar het klonk interessant bij de release. Een enorme open wereld, gecreëerd door de Griekse goden, waarin je naar hartenlust kunt puzzelen en vechten.

Dat alles gemaakt in de motor van Assassin’s Creed Valhalla biedt een recept voor een geweldig spel. Ik hield niet altijd van de humor in Fenyx Rising en er waren enkele andere nadelen die de game op de achtste plaats plaatsten, maar toch heb ik deze laatste keer enorm genoten!

READ  Phil Spencer zegt dat de releasedatum van Halo Infinite is teruggebracht tot 'een paar weken'

Ik speel graag coöp sinds ik in de arcadehallen was (net zoals andere spelers in elkaar geslagen zijn in Mortal Kombat en Street Fighter). Een van de franchises die ik jaren geleden als klein VK dagelijks speelde, is Battletoads.

Ik was dan ook erg blij dat de franchise kwam met een nieuw onderdeel in een geheel nieuwe gedaante. Wat heb ik genoten van het avontuur van deze drie padden. De humor in het spel is geweldig, net als de fantastische over-the-top actie! Dit is zeker een aanrader voor iedere beat ’em up fanaat!

Ik blijf een tijdje bij co-op, omdat samen spelen dit jaar een groot deel van gamen is voor mij. Op een dag moest ik bijvoorbeeld ineens Huntdown kiezen, een game die volledig in coöp te spelen is. Na een niveau van ontploffing kon ik er geen genoeg van krijgen en eindigde het spel in een paar sessies. Met een coole setting, een goede soundtrack en een hele reeks verschillende vijanden en wapens, biedt de game alles wat je van een goede indiegame mag verwachten!

Ah, de goede oude tijd toen Streets of Rage mijn SNES en Mega Drive domineerde. Wat een geweldige tijd was dat om samen te spelen. Een tijd die volledig nieuw leven wordt ingeblazen als je Streets of Rage 4 toevoegt.

De game is volledig opnieuw ontworpen, maar blijft trouw aan zijn voorgangers. Versla vijanden in coole beat ’em up-levels met de bekende personages (zelfs de retro-versies ervan!). Deze struikelen geheugen rijbaan Ik kocht meteen fysiek bij de aankondiging van Limited Run Games in de speciale editie en het stelde niet teleur!

READ  De DualSense-controller verbetert bijvoorbeeld PS5-games

Een game die dit jaar niet mag worden gemist, is Zombie Army 4. Waar ik altijd van de Zombie Army-games heb genoten, is dit deel het eerste dat echt op zichzelf uitkomt. De vorige delen waren eigenlijk onderdeel van de (net zo sterke) Sniper-franchise, maar nu kan Zombie Army zeggen dat het een eigen serie is. En er was geen betere titel dan deze.

Zombies in alle soorten en maten die je kunt afblazen met talloze wapens. Dat is natuurlijk extra leuk als je dat met vrienden doet dus dat deed ik! Wat een feest van vliegende ledematen en rottend vlees is het. Rebellion mag er trots op zijn!


Ubisoft

Misschien is het niet zo verwonderlijk dat deze game voor veel mensen in de top 10 staat, maar in mijn top 10 is het misschien verrassend. Ik heb de eerdere Assassin’s Creed-games minder gevolgd, maar dat is anders met Valhalla. Dat spel kwam mijn console binnen en werd toen al tijden niet uitgebracht. Zelfs nadat ik aan het einde was gekomen, ging ik terug om met mijn Vikingvrienden enkele dorpen in brand te steken. Wat kan ik zeggen? Sommige mensen zien de wereld graag branden.Zegen Adeoye Jr.

De laatste exclusieve PlayStation 4 dit jaar kwam in de vorm van Ghost of Tsushima. Nu ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de geschiedenis van Japan, waarvan de Mongoolse invasie een groot deel uitmaakt.

Het avontuur van de Geest brengt ook verschillende mythen en legendes uit het land naar voren, wat mij net zo interesseert. Combineer dat met een enorme open wereld die er verrukkelijk uitziet en een vechtsysteem dat intense actie levert en ik ben klaar. Ik denk dat het terecht tweede is geplaatst in de top 10 van beste games van 2020.

Toen kwamen we eindelijk bij de nummer één van mijn beste games van 2020 en voor een fan van de franchise in hart en nieren, kan er maar één game schitteren: Final Fantasy VII Remake. Het duurde even voordat de game er eindelijk was, maar toen de datum verstreken was, begon ik de dagen te tellen.

Square Enix bezorgde me kippenvel bij de openingsscène van de game, en dat gevoel was heel gebruikelijk tijdens de vele kenmerkende momenten van de game. Hoewel dit nog maar het topje van de ijsberg is en het verhaal nog lang niet verteld is, kan ik deze ‘start’ alleen maar prijzen.

Ik kan niet wachten op het volgende deel van de game, maar dat geldt ook voor Final Fantasy XVI en vele andere Square Enix-titels die nog onderweg zijn. In de tussentijd moet ik misschien zelfs die Final Fantasy VII-tatoeage op mijn rug krijgen remasteren

Het beste van 2020 voor jou op een rij!

Nu 2020 ten einde loopt, is het tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN precies dat met een reeks artikelen over het beste van 2020! Houd de site in de gaten voor nieuwe lijsten met het beste van wat 2020 ons heeft gebracht!

Written By
More from Aubrey Mason

“UP beloofde Ram Raj, kreeg Gundaraj”

Rahul Gandhi viel de BJP-regering aan in UP nadat een journalist was...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *