De 16-pins NVIDIA-connector op de GeForce RTX 4090 grafische kaart verbrandt en smelt de kabel en het stopcontact

Het eerste geval van een 16-pins NVIDIA-connector, die de GeForce RTX 4090 van stroom voorziet en de stekker verbrandt en smelt, werd gerapporteerd op Reddit.

De 16-pins NVIDIA-connector staat in brand! GeForce RTX 4090. Stroomconnector van grafische kaart smelt

Modernisering: Een andere grafische kaart, dit keer de ASUS GeForce RTX 4090 TUF Gaming OC, was dat ook getroffen door hetzelfde probleem. zoals getweet door @Vectral555, kunnen we zien dat de 16-pins connector en de stekker op de print beide zijn doorgebrand. terwijl, NVIDIA heeft de OP bereikt We houden je op de hoogte hoe het gaat.

redacteur, St. Reggie_Jackel, gepost op de NVIDIA-subreddit, is een afbeelding van een 16-pins NVIDIA-connector gebrand. De connector voedde de nieuwe GeForce RTX 4090 (aangepast model). Op de foto’s is te zien dat zowel de 16-pins naar 4×8-pins voedingsadapter als de voedingsconnector op de print zowel gevlamd als gesmolten zijn. De grafische kaart was een Gigabyte GeForce RTX 4090 Gaming OC.

Als ik goed naar de foto’s kijk, lijkt het erop dat het probleem zich voordeed rond de twaalf hoofdpinnen onder de vier extra pinnen aan de bovenkant. Maar kijkend naar de transformator, brandde hij volledig uit en smolt. De kabel wordt geleverd en bevestigt de officiële NVIDIA-specificaties en we hebben al vermeld dat buigen of te veel spanning op de kabel kan leiden tot abnormale temperaturen die uiteindelijk tot dit soort problemen kunnen leiden.

READ  Bevat Super Mario Bros.-blokken. Krijg meer munten dan je denkt
nvidia-geforce-rtx-4090-16-pin-burned-melted grafische kaart-_2

De gebruiker meldde dat hij Red Dead Redemption 2 aan het spelen was op zijn NVIDIA GeForce RTX 4090 pc toen de kaart vlam vatte en de voedingsconnector verbrandde. Er staat ook dat het een defecte kabel kan zijn en zal RMA-en, hoewel we dit probleem niet kunnen oplossen totdat we meer informatie hebben.

Intern onderzoek van PCI-SIG naar het probleem (Image credits: GamersNexus):

Onlangs werd opgemerkt dat de 16-pins NVIDIA-adapterkabel voor GeForce RTX 4090 grafische kaarten vrij dik is en niet gemakkelijk te beheren in kleinere computerbehuizingen omdat deze veel tegen het zijpaneel aanslaat. Gebruikers zullen de kabel dus veel moeten buigen om het paneel te sluiten, maar nogmaals, dit buigen wordt niet aanbevolen omdat dit de kabels kan opwarmen en de transformator kan doen ontbranden.

Meer daarover hier. Fabrikanten van aangepaste kabel en mod-bedrijven proberen dit probleem op te lossen met show 90 graden connectoren Die over een paar weken in de verkoop zou moeten gaan.

Maar dit is slechts één melding en het probleem lijkt niet wijdverbreid te zijn, anders hadden we meerdere meldingen gehoord. Maar gebruikers hadden maar maximaal twee weken met de kaarten en de meeste mensen wachten nog steeds op hun zendingen. Dus of de adapter of stekker van de NVIDIA GeForce RTX 4090 grafische kaart echt defect is, zullen we de komende maanden zeker weten.

READ  Resident Evil DLC (soort van) aangekondigd op Capcom E3 2021 Show

Cablemod 12VHPWR 16-pins kabelgeleider (Afbeelding tegoed: Sebastian Castellanos):

nieuwsbron: Buildzoid

Producten genoemd in dit bericht

Written By
More from Lesley Curry
Reggie legt uit waarom de Nintendo Wii U geen ondersteuning voor dubbele gamepads gebruikt
Foto: Nintendo Live De Wii U-generatie had veel potentieel, maar het leven...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *