De 3,2-liter V6 van de Alfa Romeo 159 Wagon lijkt op de Golf R32 op de snelweg

Momenteel is Ti een behoorlijk uitrustingsniveau in 2021 Julia Of Stelvio. Hij heeft een sportieve uitstraling en een versie van 280 pk van de Italiaanse 2,0-liter turbomotor, gekoppeld aan de in Duitsland gemaakte ZF-achttrapsautomaat. Maar de 159 Ti is een klassieker met een eigen flair.

Het heeft geen nep-koolstofvezelafwerking of slimme marketing erachter, alleen de puurste Italiaanse architectuur van die tijd. Amerikaanse lezers weten het waarschijnlijk niet, maar voordat de 4C arriveerde, was het waarschijnlijk de donkerste periode in de geschiedenis van Alpha.

Het bedrijf produceerde nogal wat voorwielaangedreven hatchbacks en kort daarvoor was het tijdperk van 159 objectief gezien mooi, maar geen dynamische match voor concurrenten als de BMW 3 Serie. Als je hem nu echter als een Passat-concurrent ziet, wordt hij veel aantrekkelijker, vooral als je nadenkt over wat er onder de motorkap zit.

Net als de prachtig klinkende R36-versie van de Passat, is de 159 Ti uitgerust met een 3,2-liter atmosferische V6-motor die 256 pk en 237 lb-ft (322 Nm) koppel produceert.

Deze snelwegtest door AutoTopNL verklaart deels waarom de 159 overdag niet kwam opdagen. De topsnelheid is afhankelijk van het exacte jaar en de aandrijflijn. Maar aangezien dat geen Q4 lijkt te hebben (vierwielaandrijving) Of de Q-Tronic-versnellingsbak, deze moet snelheden van 248 km / u of 154 mph halen. De hoogste geregistreerde snelheid was echter ongeveer 138 mph (222 km / h).

Het is echter een interessant ogende auto, met Ferrari-achtige lak, uitlopende bumpers, die zes koplampen en een Italiaans wagenchassis. Het probleem met de autocultuur is dat zodra moderne klassiekers als geweldig worden gezien, de prijzen veel omhoog gaan omdat er niet veel van zijn. Dus, als je op een van de kleine GTA 147-hatchbacks met de V6 hebt gelet … koop er dan gewoon een.

READ  Het repareren van het door keramiek beschermde OLED-scherm van de iPhone 12 kost $ 279
Written By
More from Lesley Curry

Final Fantasy 7 Remake Part 2 Nieuwe details komen later dit jaar

Nieuwe informatie met betrekking tot Final Fantasy VII Remake deel 2 Het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *