De adresbalk van Chrome lijkt op de zoekfunctie van Pixel Launcher met een nieuw ontwerp

De adresbalk van Chrome lijkt op de zoekfunctie van Pixel Launcher met een nieuw ontwerp

Vanwege het grote gebruikersbestand heeft Google Je maakt zelden grote veranderingen naar zijn browserinterface. Er is echter één herontwerpplan in ontwikkeling om de Chrome Omnibox op Android te “updaten”, en het eindresultaat lijkt veel op de Pixel Launcher.

Update 12/10: Sinds september werkt Google aan het herontwerpen van de adresbalk en voert nu A/B-testen uit op grotere schaal. Een van mijn apparaten ontving het normaal in de huidige stabiele versie (Chroom 108), terwijl het ook in bèta (v109) wordt gepubliceerd. Het bedrijf heeft zich niet gecommitteerd aan een lancering, maar brede beschikbaarheid is een goed teken.

Nadat ik het de afgelopen dagen heb gebruikt, valt het me op hoeveel het lijkt op de uniforme zoekopdracht van de Pixel Launcher die net is uitgekomen Android 13 QPR1. De gelijkenis kan behoorlijk vervelend zijn en ik dacht dat ik naar het verkeerde scherm was genavigeerd.

LR: Pixel Launcher, het huidige Chrome, het nieuwe Chrome

De zoekvelden, die geen vakjes hebben, bevatten een kleurenversie van het “G”-logo en volume/lens-snelkoppelingen aan de rechterkant. De menu-indeling is ook identiek, met een pictogram aan de linkerkant en een pijl aan de andere kant.


Oorspronkelijk 9/22: Toen Chrome in 2008 werd gelanceerd, was een kenmerkend aspect van het ontwerp dat er slechts één veld was voor het invoeren/weergeven van URL’s en het zoeken op internet. Google noemde deze box de Omnibox en heeft de afgelopen jaren eraan gewerkt om hem nuttiger te maken door “Chrome-actiesdie linkt naar de belangrijkste browserinstellingen. Dit voegt zich bij hoe de box al snelle antwoorden op geselecteerde vragen en afbeeldingen weergeeft.

READ  Sonic Creator geeft toe dat hij meer dan $1 miljoen illegaal heeft verhandeld

Aangezien Chrome ten minste 105 is (momenteel stabiel), is er een vlag met de naam “Omnibox-updatevisualisatie”. alleen beschikbaar voor Android, chrome://flags/#omnibox-modernize-visual-update “Het zal een nieuwe gebruikersinterface weergeven die visueel is vernieuwd.”

Chroom 108 (Kanarie) biedt het meest geavanceerde ontwerp met drie “ingeschakelde” varianten naast de globale optie.

Het huidige ontwerp is een zeer duidelijke lijst met URL’s en zoeksuggesties. Dit verandert niet echt met regeneratie, maar elke treffer wordt op een kaart geplaatst (met een donkere achtergrond) om items te laten opvallen. Bovendien hebben de bovenste en onderste kaarten afgeronde hoeken. Dit ontwerp doet enigszins denken aan Uniform zoeken Pixel Launcher Dit is in Android 13 QPR1 Beta. Consistentie is een interessante benadering.

Ondertussen verwijdert de variant/vlag “Geen actief veelkleurig vierkant” op interessante wijze de pilvormige container voor een look die de zoektocht van Pixel Launcher echt nabootst.

In de beschrijving zegt Google specifiek: “Deze tag is voor stap 1 in het Clank Omnibox-verlengingsplan.” Er wordt sterk gesuggereerd dat Google meer heeft gepland, wat ook van invloed kan zijn op de functionaliteit van de omnibox.

Zoals met alle tags, werkt het herontwerp van de omnibox van Chrome voor Android mogelijk niet echt. Visueel is het echter minder een vertrekpunt dan het is Dubbel/dubbel chroomdus de kansen zijn zeker beter.

Meer over Chrome:

Bedankt RKBDI en Michael!

FTC: We gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren. meer.


Bekijk 9to5Google op YouTube voor meer nieuws:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *