De AMD Link-gamestreaming-app is officieel stopgezet met een stuurprogramma-update

De AMD Link-gamestreaming-app is officieel stopgezet met een stuurprogramma-update

Deze week heeft AMD een stuurprogramma-update uitgebracht die de Link-gamestreaming-app officieel beëindigt.

Bedrijf Afsluiten optreden Vorige maand werd het officieel gelanceerd met Versie 24.1.1.

“We lanceerden AMD Link oorspronkelijk in een tijd dat er nog maar een paar alternatieve gaming-oplossingen op afstand waren voor Radeon grafische gebruikers”, zegt het bedrijf. “Tegenwoordig zijn er veel opties beschikbaar voor gebruikers om hun pc-inhoud naar andere apparaten zoals Steam Link of Parsec te streamen.”

AMD Link dateert uit 2017. Hiermee konden eigenaren van Radeon grafische kaarten pc-games – inclusief virtual reality-titels – naar hun smartphones streamen. Hiermee kunnen ze ook de muis besturen, op pictogrammen klikken en meer. Het diende dus als een soort extern bureaublad en als platform voor het streamen van games.

Destijds begon Steam Link net van de grond te komen na enkele tegenslagen, en AMD zei dat Link een 44% snellere responstijd had dan Steam Link.

leuk vinden VideoCardz-opmerkingenDe stopzetting van AMD Link komt ongeveer een jaar nadat Nvidia de GameStream PC-streamingondersteuning voor de Shield TV had stopgezet. Hiermee kunnen pc-gamers die een Nvidia GPU gebruiken games van hun pc naar een ander apparaat streamen via een lokaal netwerk. Nvidia zei destijds hetzelfde als AMD, namelijk dat er andere alternatieven beschikbaar waren. Nvidia had echter een alternatief in de vorm van zijn cloudstreamingdienst GeForce Now.

READ  Comfortabel wandelspel A Short Hike heeft nu 99 mensen in de multiplayer-modus

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *