De Amerikaanse president Donald Trump draagt ​​voor het eerst een gezichtsmasker in het openbaar

Donald Trump zei: ‘Ik vind het geweldig om een ​​masker te dragen.’

Washington:

De Amerikaanse president Donald Trump droeg zaterdag voor het eerst een gezichtsmasker in het openbaar, en gaf uiteindelijk toe aan intense druk om een ​​voorbeeld te zijn voor de volksgezondheid terwijl het coronavirus in heel Amerika woedt.

Trump droeg een donker masker met het zegel van de president terwijl hij door de gangen van het militaire ziekenhuis Walter Reed buiten Washington liep om gewonde veteranen te ontmoeten.

Trump liep langs verslaggevers en stopte niet om met hen te praten over wat een langverwacht moment was geworden – zou hij van gedachten veranderen over een praktijk die wordt aanbevolen door de eigen medische experts van de regering, zelfs als hij zich verzette?

‘Ik ben nog nooit tegen maskers geweest, maar ik geloof wel dat ze een tijd en plaats hebben’, zei Trump toen hij het Witte Huis verliet.

Nieuwsberichten van deze week zeiden dat assistenten de president praktisch smeekten om in het openbaar een masker te dragen en zich te laten fotograferen – en zich te laten fotograferen – aangezien gevallen van coronavirus in sommige staten stijgen en als Trump de democraat Joe Biden slecht volgt in peilingen voorafgaand aan de verkiezingen in november.

Trump heeft de behandeling van de pandemie door zijn regering standvastig verdedigd, ook al is de VS het zwaarst getroffen land ter wereld.

Het land heeft onlangs enkele dagen van meer dan 60.000 nieuwe gevallen gezien, bijna 135.000 mensen zijn overleden en staten zijn aan hun lot overgelaten om zelf te heropenen zonder een duidelijke en coherente strategie van het Witte Huis.

READ  'It's a Layer Up': hoe een gigantische crypto-RPG zoals Elden Ring te vertalen

– Maskers ‘een geweldige zaak’ –

Het dragen van een masker of niet is een soort politiek steunpunt geworden voor een diep verdeeld Amerika.

Conservatieven die Trump steunen, weigeren er vaak een te doneren omdat het hun vrijheid schaadt, terwijl progressieven de praktijk vaak steunen als een blijk van collectieve verantwoordelijkheid in een tijd van een leven-of-dood-crisis.

De Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie bevelen mensen aan om in het openbaar maskers te dragen wanneer ze geen afstand kunnen nemen.

Maar Trump – tijdens politieke bijeenkomsten, mediabriefings en elders – heeft herhaaldelijk vermeden het dragen van een masker, zelfs nadat medewerkers van het Witte Huis positief waren getest op het virus en naarmate meer assistenten, waaronder vice-president Mike Pence, deze hebben gedragen.

In mei lachte Trump zelfs Biden uit toen de laatste een masker in het openbaar begon te dragen en een tweet deelde met een niet-vleiende foto van de voormalige vice-president in een zwarte gezichtsbedekking.

Trump heeft naar verluidt aan assistenten verteld dat het dragen van een masker hem zwak zou laten lijken en dat hij het idee niet kon verdragen dat de media hem in één zouden fotograferen.

Zelfs zaterdag, toen hij het Witte Huis verliet om naar Walter Reed te gaan, liet Trump het geluid klinken alsof hij alleen een masker zou dragen omdat hij in een ziekenhuis zou zijn – niet dat hij langs was gekomen en het idee had om er regelmatig een aan te trekken.

“Ik denk dat als je in een ziekenhuis bent, vooral in die specifieke setting, waar je praat met veel soldaten en mensen die in sommige gevallen net van de operatietafel zijn gekomen, ik denk dat het geweldig is om te dragen een masker ‘, vertelde Trump aan verslaggevers.

READ  Poll: ga je de DLC van Splatoon 2 spelen nu deze is opgenomen in het Switch Online-uitbreidingspakket?

(Behalve de kop, dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt gepubliceerd vanuit een syndicated feed.)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *