Yankees kunnen vergeten dat ze AL-favorieten zijn

Yankees kunnen vergeten dat ze AL-favorieten zijn

De Yankees zijn niet de favorieten van de American League.

Oh, de verdedigende AL East-kampioenen kunnen de wimpel van het juniorcircuit vangen. Dat kunnen ze zeker. Maar als de eerste week van lentetraining 2.0 ons iets heeft geleerd, is het de dwaasheid om te anticiperen op een professioneel sportseizoen dat wordt bepaald en gedomineerd door een pandemie.

We weten niet of er daadwerkelijk een volledig seizoen komt. We weten echter al dat als het schema op 23 juli naar wens opent, er geen favorieten zullen zijn.

Manager Aaron Boone opende zijn Zoom-persconferentie zaterdag met het nieuws dat elite-dichter Aroldis Chapman positief heeft getest op het coronavirus. Chapman – die een paar dagen eerder in de week met zijn teamgenoten heeft getraind en dinsdag virtueel met de media heeft gesproken vanuit de persconferentiezaal van Yankee Stadium – heeft ‘milde symptomen’, zei zijn manager, en ‘zal niet hier zijn voor het voorzienbare toekomst.”

De COVID-hits blijven maar komen (en, om wat old-school blessure-nieuws te mengen, zat Aaron Judge zaterdag in de intrasquad-wedstrijd met een stijve nek). Net zo Gabe Lacques van USA Today genoteerd zaterdag op Twitter, de Yankees werden het 10e honkbalteam waarvan we weten dat een speler de intake-screening doorstaat bij aankomst in het kamp, ​​om vervolgens positief te testen. Minstens 14 spelers hebben in dergelijke omstandigheden positief getest. De Yankees voltooiden hun noodzakelijke contacttracering na ontvangst van het Chapman-nieuws, zei Boone, en iedereen werd vrijgesproken door negatief te testen.

‘Dit is iets dat … zelfs als we vooruitgaan, er een positieve test op ons afkomt’, zei Boone. “Het gaat erom dat we alle dingen doen die ons hopelijk als geheel veilig en gezond houden, maar op dit moment hebben we het gevoel dat we het hier goed doen op het gebied van managen.”

READ  India China Ladakh Face Off
Aroldis Chapman
Aroldis ChapmanCharles Wenzelberg / New York Post

De Yankees hebben nu drie spelers buiten dienst bij COVID-19, en twee – Chapman en infielder DJ LeMahieu – speelden vorig jaar in de All-Star-wedstrijd; werper Luis Cessa is de derde. Zack Britton zou waarschijnlijk de meeste save-kansen krijgen in de afwezigheid van Chapman, zei Boone zaterdag, terwijl Tyler Wade de primaire invaller is voor LeMahieu op het tweede honk. Wade is niet bewezen, en hoewel Britton zelf een voormalig All-Star is, zou zijn gebruik in de negende inning de opties van Boone in eerdere frames verzwakken.

(Ja, het blijft griezelig om de honkbalgevolgen te bespreken van spelers die een ziekte oplopen die in minder dan zes maanden tijd bijna 140.000 Amerikanen heeft gedood. Sorry.)

De Yankees zijn nauwelijks alleen in de honkbalwereld als het gaat om de moeilijkheden om door deze ongekende tijd te navigeren. Net op zaterdag annuleerden de Astros hun training nadat iemand van hun staf was blootgesteld aan het coronavirus, en Royals-catcher Cam Gallagher ontdekte zaterdag dat hij positief had getest, ondanks dat hij zich goed genoeg voelde om vrijdagavond in een intrasquadspel te spelen.

“Het is moeilijk te zeggen dat … we verwachtten het hele seizoen door te gaan zonder dat iemand positief testte. Ik denk dat dat opmerkelijk zou zijn, ‘zei Aaron Hicks. “Het maakt deel uit van wat er momenteel aan de hand is. U kunt de COVID op elk moment opvragen. ‘

Met dat in gedachten, zeker, hoewel de Yankees meer slachtoffers op dit front hebben geregistreerd dan hun mede-AL-machten in Tampa Bay, Minnesota of Houston – om nog maar te zwijgen van Masahiro Tanaka die een hersenschudding heeft – moet elk team ervan uitgaan dat het zijn deel zal ontvangen van coronavirus slecht nieuws. Het is een te prominente aandoening, ons land is te weinig toegewijd om het grondig te bestrijden.

READ  Een voorbeeld van de vier-game-serie tegen de Angels

“We hebben veel maanden besteed aan het bereiken van dit punt en zeker begrijpen waar we aan begonnen toen we hier kwamen”, zei Boone, “en zeker begrijpen dat, hopelijk op een klein niveau … we zullen hebben om onderweg met deze dingen om te gaan, ‘zei Boone.

Ik weet niet zeker of iemand volledig kon begrijpen wat ze betraden met deze noties van het houden van sportseizoenen. We leren elke dag meer en elke dag brengt schijnbaar enorme ontwikkelingen met zich mee. We hoeven echter niets anders te zien om te weten dat de Yankees het cruisen door deze sprint van 60 wedstrijden kunnen vergeten. Het wordt een slog, misschien wel een onhandelbare, voor iedereen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *