De Amerikaanse staat Montana neemt een wet aan die TikTok-downloads verbiedt | Techniek

De Amerikaanse staat Montana neemt een wet aan die TikTok-downloads verbiedt |  Techniek

De wetgevende macht van de Amerikaanse staat Montana, gelegen in het noordwesten van de Verenigde Staten, heeft vrijdag een wet aangenomen die TikTok vanaf 2024 verbiedt. De wet dringt er bij Apple en Google op aan om niet langer toe te staan ​​dat de Chinese social media-app via hun app stores wordt gedownload. omdat TikTok China in staat zou stellen gebruikers te manipuleren en te bespioneren.

Het bedrijf achter TikTok mag geen activiteiten meer ontplooien in de staat, meldt de Amerikaanse nieuwssite NBC News. TikTok wordt niet geblokkeerd voor gebruik door mensen die de app al hebben geïnstalleerd. In een eerdere versie van het wetsvoorstel werd ook getracht om ISP’s TikTok te laten blokkeren, maar dat is in dit voorstel weggelaten.

De Republikeinse gouverneur Greg Gianforte zal naar verwachting de wet ondertekenen. Hij verbood eerder het gebruik van TikTok op apparaten van de overheid van Montana. Als Gianforte het wetsvoorstel ondertekent, wordt het wet in 2024.

De wet kent boetes voor bedrijven, maar niet voor individuele gebruikers. Er staat ook expliciet in dat de wet ongeldig wordt als TikTok wordt overgenomen door een land dat “niet wordt beschouwd als een vijand van de Verenigde Staten”.

TikTok, onderdeel van het Chinese moederbedrijf ByteDance, ligt in de VS en diverse andere landen al enige tijd onder vuur vanwege zorgen over privacy en digitale veiligheid. Het sociale platform kan persoonsgegevens doorgeven aan de Chinese overheid. Steeds meer regeringen, parlementen en steden hebben de app verboden op de zakelijke apparaten van hun werknemers uit angst voor gegevensdiefstal en spionage.

READ  Zo voer je Android-apps uit op Windows 11

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *