De Australische staat sluit de grenzen en geeft opdracht tot afsluitingen naarmate de gevallen van coronavirus toenemen

5 juli Coronavirus-updates

De Australische staat Victoria, die het aantal coronavirusgevallen de afgelopen week heeft zien toenemen, snijdt zichzelf effectief af van de rest van het land.

De Victoriaanse autoriteiten hebben vandaag aangekondigd dat ze de grens met de naburige staat New South Wales vanaf morgenavond lokale tijd zullen sluiten.

Dit komt nadat een man van in de negentig in een ziekenhuis in Victoria op zondag stierf aan coronavirus, waardoor het dodental van de staat op 21 kwam, zei premier Daniel Andrews vandaag. Er zijn landelijk 105 coronavirusgerelateerde sterfgevallen geweest.

Lockdowns en massa testen: Op zaterdag plaatste Andrews 3.000 mensen in negen openbare woontorens in Melbourne onder “harde afsluiting”. De bewoners mogen om welke reden dan ook hun huis niet uit en worden allemaal getest.

De autoriteiten hebben maaltijden en andere benodigdheden voor de bewoners verstrekt, zei Andrews.

In de torens zijn tot nu toe in totaal 398 tests uitgevoerd, waarvan 53 gevallen positief zijn bevonden. Verdere massatests over de hele staat identificeerden zondag 127 nieuwe gevallen in Victoria.

“Als je letterlijk iedereen gaat testen, zul je meer gevallen vinden, dat is wat we proberen te bereiken,” zei Andrews. “Als je wordt uitgenodigd om een ‚Äč‚Äčtest te doen … moet het enige antwoord ja zijn.”

Hij voegde eraan toe dat zijn regering zich zorgen maakte over het “grote aantal mensen (in de torens) met onderliggende gezondheidsproblemen die door dit virus zijn besmet” en de “tragische gevolgen die daarmee gepaard zouden gaan”.

Written By
More from Max Mcgee

Alarm voor zware regenval in de districten van Karnataka

Bengaluru: Mensen beschermen zichzelf met paraplu’s tijdens regen in Bengaluru op 20...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *