Contacttracering in Florida: Aangezien Covid-19-gevallen toenemen, slagen de gezondheidsautoriteiten in Florida er vaak niet in om contactopsporing te doen

Florida topped 200,000 coronavirus cases as nation marked a different July 4th

De Riveras wachtten op dat telefoontje. En wachtte. En wachtte. Maar de oproep kwam niet.

‘Ik was geschokt’, zei Rivera, een verpleegster die sindsdien is hersteld van haar aanval met het virus.

Ondanks de beweringen dat Florida elk geval van Covid-19 opspoort, bleek uit een CNN-onderzoek dat gezondheidsautoriteiten in Florida, nu de nummer 1 hotspot van het land voor het virus, vaak geen contacttracering uitvoeren, lang beschouwd als een belangrijk hulpmiddel bij het voorkomen van een uitbraak.

Florida vestigde een record voor de meeste gevallen van coronavirus in de VS op een enkele dag op zaterdag, met een totaal van 11.458, volgens gegevens verzameld door Johns Hopkins University, en op zondag overtrof de staat 200.000 Covid-19-gevallen.

De contactopsporingsuitdagingen van Florida geven aan hoe moeilijk het is voor staten die zwaar getroffen zijn door Covid-19 om de juiste contactopsporing uit te voeren, wat zelfs onder de beste omstandigheden een uitdaging is. Het virus is zo ver verspreid in staten als Florida dat het een ogenschijnlijk enorme taak is om elke geïnfecteerde persoon op te sporen en al zijn nauwe contacten op te volgen.

CNN sprak met 27 Floridianen, of hun familieleden, die positief waren getest op Covid-19. Daarvan zeiden er slechts vijf dat ze een telefoontje van gezondheidsautoriteiten hadden ontvangen waarin ze om hun contacten vroegen.

Er zijn zorgen over het nationaal opsporen van contacten, niet alleen in Florida. In een interview in juni vroeg CNN aan Dr. Anthony Fauci, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, hoe hij dacht dat contacttracering in de Verenigde Staten ging.

‘Ik denk dat we het niet zo goed doen’, antwoordde hij.

Wat is contacttracering?

Contacttracering is een eeuwenoude praktijk en de basis is niet veel veranderd: in wezen vragen gezondheidswerkers geïnfecteerde mensen om een ​​lijst met iedereen waarmee ze contact hebben gehad terwijl ze mogelijk besmettelijk zijn. De werker vertelt die contacten vervolgens om zichzelf in quarantaine te plaatsen en op symptomen te letten.

Contact tracing 101: hoe het werkt, wie er aangenomen kan worden, en waarom het zo cruciaal is in de strijd tegen coronavirus nu
De CDC geeft gedetailleerde richtlijnen voor het traceren van contacten aan gezondheidsafdelingen van de staat, met de uitleg dat “monitoring van deze COVID-19-contacten de ketting van overdracht van ziekten effectief kan doorbreken en verdere verspreiding van het virus in een gemeenschap kan voorkomen”.
witte Huis richtlijnen contacttracering beschrijven als een van de “verantwoordelijkheden voor de paraatheid in de kernstatus”.
Een online infographic van het Florida Department of Health beschrijft contacttracering als een “kernfunctie voor de volksgezondheid” en stelt dat een lokale epidemioloog mensen met het virus zal vragen om een ​​lijst met iedereen waarmee ze de afgelopen twee weken contact hebben gehad, en de de provinciale gezondheidsafdeling zal die contacten volgen.

Een woordvoerder van het Florida Department of Health in Miami-Dade County stuurde CNN een verklaring over contacttracering in haar staat.

READ  Tekken 8 vermeldt eindelijk Kazuya's liefde voor schoenen

“Wanneer het ministerie van Volksgezondheid een melding ontvangt dat een persoon positief is getest op COVID-19, voert de afdeling een uitgebreid epidemiologisch onderzoek uit in samenwerking met de [Centers for Disease Control and Prevention] om personen te identificeren die mogelijk nauw contact met het virus hebben gehad. Die personen worden vervolgens op de hoogte gebracht door de gezondheidsafdeling van hun provincie en krijgen de instructie om gedurende 14 dagen na hun blootstelling aan het virus zichzelf te isoleren, en om onmiddellijk contact op te nemen met hun gezondheidsafdeling en hun zorgverlener als ze symptomen ontwikkelen. Dit proces wordt gevolgd voor alle individuen die positief testen in Florida, ‘schreef Olga Connor in de e-mail.

Het aantal contacttracers in Florida is onduidelijk

De National Association of County and City Health Officials schat dat gemeenschappen tijdens een pandemie 30 contacttracers nodig hebben voor elke 100.000 mensen. Florida, met een bevolking van 21,5 miljoen mensen, zou 6.443 contacttracers nodig hebben.
Florida heeft er lang niet zoveel en het is niet de enige. Volgens een rapport van 3 juli van Nephron Researchslechts zeven staten hebben een voldoende aantal contacttracers om aan de NACCHO-normen te voldoen.

Het is onduidelijk hoeveel contacttracers in dienst zijn bij de staat Florida, aangezien woordvoerders van het ministerie van Volksgezondheid CNN twee verschillende nummers gaven.

“Meer dan 1600 personen, waaronder studenten, epidemiologen en ander personeel van de hele afdeling, zijn momenteel betrokken bij het opsporen van elk positief geval van COVID-19 in Florida”, schreef Candy Sims, een woordvoerder van het Florida Department of Health in Broward County. naar CNN.

Florida overtrof 200.000 gevallen van coronavirus, omdat de natie op 4 juli een ander jaar markeerde

De afdeling heeft een particulier bedrijf ingeschakeld om nog eens 400 contacttracers in te huren, voegde Sims eraan toe.

READ  Neon White fysieke editie voor PS5, Switch wordt op 15 september gelanceerd

Maar Alberto Moscoso, een woordvoerder van de gezondheidsdienst, haalde een groter aantal aan en schreef aan CNN dat Florida 2.300 ‘personen heeft die betrokken zijn bij het opsporen van contacten’.

Sims en Moscoso reageerden niet op vragen van CNN over de verschillen in hun aantal.

In een online infographic, vraagt ​​het Florida Department of Health geïnfecteerde mensen om zelf hun contacten te bellen.

“Breng onmiddellijk mensen op de hoogte met wie u nauw contact heeft gehad terwijl u ziek was”, aldus de afbeelding, en merk op dat die contacten vervolgens 14 dagen in quarantaine moeten blijven.

De CDCgeeft echter ander advies. Het bureau beveelt aan dat lokale gezondheidsafdelingen geïnfecteerde mensen om een ​​lijst vragen van iedereen met wie ze nauw contact hebben gehad, twee dagen voorafgaand aan het ontwikkelen van symptomen.

De infographic in Florida legt niet uit wat u moet doen als iemand positief test op Covid-19, maar nooit symptomen heeft vertoond. Volgens de CDC zouden mensen in dat geval op de hoogte moeten worden gebracht als ze twee dagen voordat de persoon de Covid-test deed nauw contact hadden met de geïnfecteerde persoon.

5 van de 27 Floridianen hebben contacttracering ontvangen

Van de 27 Floridianen die positief hebben getest op Covid-19, vertelden vijf CNN dat ze een telefoontje hadden gekregen van een gezondheidsfunctionaris waarin ze om hun contacten vroegen.

Van de 27 gevallen was de eerste diagnose in februari en de meest recente was vorige week.

De Riveras kregen begin maart een contract met Covid, toen contacttracers aanzienlijk minder onder druk stonden dan nu. Shaila Rivera zei dat een ambtenaar van het Miami-Dade County Department of Health belde en vragen stelde over hun ziekten, maar niet naar hun contacten.

Contacttracering kan een vast onderdeel van het kantoorleven worden. Hier is hoe het zal werken

‘We waren verrast’, zei Rivera, een kinderverpleegkundige. ‘Het hele gesprek duurde minder dan een minuut. Er waren geen vragen zoals met wie je contact had? Ben je aan het werk gegaan? Niets van dat alles.’

Elf van de 27 mensen zeiden dat ze, net als de Riveras, telefoontjes kregen van een gezondheidsfunctionaris in Florida, maar niet om hun contacten werd gevraagd.

READ  Namen uitnodigen 3 anderen met PM Narendra Modi

David Pugh, die in Broward County woont, zei dat hij zo’n telefoontje kreeg.

‘Ik weet niet of we kunnen rekenen op een grondige taak van de staat. Ik denk dat er duidelijk gebreken in het systeem zitten’, zei hij.

Twijfels over het nut van contacttracering

Contacttracering is gedaan sinds het allereerste geval in de Verenigde Staten, meer dan vijf maanden geleden, en er zijn verschillende redenen waarom de uitbraak niet is ingedamd.

Eerst de CDC schat dat 35% van de Covid-gevallen asymptomatisch is en dat die mensen net zo besmettelijk zijn als degenen die wel symptomen hebben.

‘Hoe kun je contact traceren als iemand geen symptomen heeft?’ Fauci zei in zijn interview met CNN. “Het standaard, klassieke paradigma van identificatie, isolatie en contacttracering werkt niet, hoe goed je ook bent, omdat je niet weet wie je traceert.”

Ook zei hij dat sommige mensen aarzelen om met overheidsfunctionarissen te praten.

‘De stippen zijn niet met elkaar verbonden omdat veel ervan telefonisch wordt gedaan’, zei Fauci. ‘Vijftig procent van de mensen, omdat je van een autoriteit komt, wil niet eens met je praten.’

Naast deze problemen twijfelen sommige experts aan het nut van het traceren van contacten in gebieden zoals Florida waar de gevallen toenemen.

Epidemioloog Michael Osterholm drong er bij de leiders van Florida op aan zich te concentreren op andere strategieën, zoals uitzoeken waar het virus zich verspreidt.

“Als jongvolwassenen in bars bijvoorbeeld het probleem zijn, moet je die bars sluiten”, zegt Osterholm, directeur van het Center for Infectious Disease Research and Policy van de University of Minnesota, die onlangs een verslag doen van op contact tracering.

Met duizenden nieuwe gevallen per dag in Florida, betwijfelde Osterholm dat contacttracering veel effect zou hebben.

“Als Florida minder dan 50 tot 100 gevallen per dag zou kunnen krijgen, zou het traceren van contact nuttig kunnen zijn. Maar op dit moment heeft het waarschijnlijk geen meetbare impact”, zei hij. ‘Het is alsof je probeert een bosbrand te blussen met een enkele brandweerwagen. Het zal gewoon geen deuk maken.’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *