De bewoners van het eiland komen in een sabelbotsing en eindigen met een roadtrip in een drievoudig glijdend spel

Buffalo, NY – Dit was niet de roadtrip waar eilandbewoners naar op zoek waren na hun All-Star vakantie.

Victor Olofsson scoorde tweemaal, waaronder het doelpunt van Green met nog 2:55 te gaan, en de Buffalo Sabres versloegen de New York Islanders dinsdagavond met 6-3 voor hun tweede overwinning op rij.

Alex Tosh voegde een doelpunt en assist toe voor Buffalo. Taj Thompson, Kyle Okposo en Henry Jukiharjo scoorden ook. Dylan Cousins ​​had drie assists en Peyton Cripps twee. Dustin Tokarsky redde 30 ballen.

Kyle Palmieri scoorde tweemaal voor de Islanders, die een trip van vier wedstrijden eindigden in een driedubbele bobslee. Anders Lee scoorde een doelpunt en een pass, en Ilya Sorokin stopte 35 schoten van de 39.

Olofsson eindigde 30 doelpuntloze bobsleewedstrijden met zijn eerste doelpunt sinds 31 oktober en scoorde zijn 100e NHL-punt op zijn pols vanuit de rechtercirkel.

“Het was absoluut de moeilijkste periode uit mijn carrière”, zei Olofson. “Ik heb al heel lang niet meer gescoord. Dus ik voelde me zeker opgelucht.”

Victor Olofsson (71), de linksbuiten van Sabres, vierde zijn doelpunt met zijn teamgenoten tijdens de derde inning tegen de Islanders.
Timothy T. Ludwig/VS Today Sports

Palmieri scoorde het tweede doelpunt voor de inwoners van Al Jazira, met nog 10:04 minuten te gaan in de derde helft. Palmieri overtrof zijn totaal aantal doelpunten tijdens zijn eerste 29 wedstrijden en schoot de bal in de rechterkant van het net, vlak naast Tokarski’s helm nadat Lee’s schot van de planken afketste.

Ondanks een rally van drie gelijkmaker, zakten de Islanders naar 1-17-2 toen ze na twee stints een achterstand hadden.

“Ik dacht dat we een goed karakter toonden en we hebben een manier gevonden om het te verbinden”, zei coach Barry Trotz. “Onze inspanning is vandaag gepleegd. Maar was het onze beste wedstrijd? We hebben verloren, dus het kan niet zo zijn.”

READ  2022 British Open: R&A neemt standpunt in: 'All-money-driven' LIV-model ondermijnt golf

Cypress legde de laatste hand aan zijn overwinning na het verspillen van zijn voorsprong in de derde helft in negen nederlagen dit seizoen, waarbij Olofsson als zevende scoorde in het seizoen met een leeg net, terwijl Jukiharjo in de laatste minuut scoorde.

Sabres rechtsbuiten Tyge Thompson viert feest na het scoren tegen de Islanders tijdens de tweede periode in een wedstrijd op 15 februari 2022 in het KeyBank Center in Buffalo.
Sabres rechtsbuiten Tage Thompson viert feest na het scoren tegen de Islanders.
NHLI via Getty Images

“Nadat ze de derde scoorden om gelijk te maken, bogen we onze staart niet”, zei Thompson. “We kwamen meteen daarna terug. Ik denk dat iedereen op de bank wist dat we een heel goede wedstrijd speelden en we wilden niet dat een of twee ongelukkige doelpunten of rebounds tegen ons de impact van de wedstrijd zouden beïnvloeden.”

Touch gaf de Cypresses een 3-2 voorsprong in een zware wedstrijd, 0,6 seconden in de tweede helft, toen hij een snel schot in de pols van Krebs schoot en de bal langs Sorokin terugkaatste.

“Het was een puinhoop”, zei Toch. “Toen ik de schijftip erin gooide, dacht ik niet eens dat we genoeg tijd zouden krijgen.”

Tuch heeft 19 punten in 16 wedstrijden met de Sabres sinds hij en Cripps werden overgenomen van de Vegas Golden Knights in een deal voor voormalig kapitein Jack Eichel.

Lee bracht het op gelijke hoogte voor de eilandbewoners met 7:11 te gaan in de tweede helft, toen de puck een rebound afvuurde voor zijn dertiende doelpunt na een krachtig eenmalig schot van Zdeno Chara door het verkeer.

“Het was een van die wedstrijden waarin we een achterstand hadden en we moeten blijven terugkomen”, vertelde hij me. “Als dit zo doorgaat, staan ​​we aan de verkeerde kant.”

READ  Veldhockeynotitieboekje South Jersey Times: tijd om een ​​voorbeeld te bekijken van mogelijke belangrijke playoff-wedstrijden

Thompson scoorde zijn eerste NHL-doelpunt om Buffalo in de tweede helft een 2-1 voorsprong te geven met een verhouding van 1:36. Uit de buurt van Matthew Barzal van de eilandbewoner voordat hij terugkaatste van het geslagen schot van Cozens, scoorde Thompson zijn 16e doelpunt en breidde zijn puntenreeks uit naar vijf wedstrijden.

Palmieri kwam na drie wedstrijden in de ploeg als gezondheidsrisico en scoorde voor het eerst sinds 16 november, met nog 7:54 in de eerste periode. Brock Nelson pakte de puck van Anders Björk uit Buffalo om een ​​2-tegen-1 kans te creëren, en Anthony Bouvier creëerde Palmieri voor één timer uit de hole.

De Islanders zorgden ervoor dat hun negende openingsdoelpunt in 10 wedstrijden werd gescoord toen Okposo het schot van Casey Fitzgerald over het blokkerende podium van Sorokin stuurde om 10:53 in de eerste helft. Het was Okposo’s tiende doelpunt.

Trotz zei dinsdag dat doelman Semyon Varlamov ten minste zes dagen in Canada zal blijven vanwege zijn positieve COVID-19-testresultaat voor de wedstrijd van zaterdag in Calgary.

Cory Schneider werd maandag vanuit het paleis gebeld voor zijn steun.