Port Adelaide is van plan om Shaun Burgoyne’s feest van 400 . te verwennen

Port Adelaide-verdediger Trent Mackenzie is vrijgesproken van een ernstige blessure toen zijn club een plan maakte om de zeldzame prestatie van Hawthorne’s Shawn Burgoyne te bederven.

Scans toonden aan dat MacKenzie geen structurele schade aan zijn linkerschouder had, waarbij de machtshiërarchie hoopte dat de backman een verstuikt AC-gewricht zou kunnen overwinnen en tegen de Hawks zou kunnen spelen.

De wedstrijd van zaterdagavond zal de 400e wedstrijd van Burgoyne in de NFL zijn – vier anderen hebben de prestatie in de geschiedenis van de NFL/MLB bereikt.

Burgoyne speelde 157 van zijn wedstrijden met Porte en won in 2004 het eerste kampioenschap met FC South Australia.

Shaun en Peter Burgoyne vieren hun grote eindoverwinning op de Brisbane Lions op de MCG in 2004. Foto: AFL Photos

Zijn teamgenoot bij die grote eindoverwinning, Jared Schofield, is nu assistent-coach bij Power nadat hij in 2006 stopte met spelen.

“Ik speelde met hem als premier en bracht veel tijd met hem door in Port Adelaide als speler – hij is het icoon van het spel”, vertelde Schofield maandag aan verslaggevers.

“Ik ben aan het trainen, hij speelt nog steeds.

“Het is een fantastische inspanning van Shawn om tot 400 wedstrijden te komen, ik had het nooit gedacht.

“Het is zijn 400e, een perfecte match voor hem en voor Hawthorne Football Club.

“Hij is een Port Adelaide Premier League-speler en we waarderen zijn inspanningen en de service die hij heeft gegeven aan de NFL.

“Maar we moeten winnen. We moeten die (mijlpaal) opzij zetten en de overwinning behalen waar we naar op zoek zijn op een belangrijke dag voor Shaun.”

READ  Update voor PS5-aanvulling: PlayStation Direct-wachtrij, voorraad controleren bij GameStop, Target en meer

Nu McKenzie mogelijk op tijd herstelt voor de wedstrijd in het Marvel Stadium, kan medeverdediger Tom Clory terugkeren naar de gelederen van de competitie na een kaakbreuk die hij zeven weken geleden opliep.

Veteraan Hamish Hartlett, die zich zaterdag laat in de overwinning op Sydney met 10 punten terugtrok vanwege een liesklacht, zal aandringen op de keuze.

Speerpunt Charlie Dixon is vrijgelaten van een enkelblessure nadat hij laat in de overwinning op de Swans struikelde, en vleugelspeler Xavier Dorsma zou kunnen terugkeren van een knieblessure die hem er sinds de vierde ronde uit hield.

Maar Schofield beoordeelde rekruut Orazio Fantasia als het “onbekende” vooruitzicht van deze week met betrekking tot zijn terugkeer van een knieoperatie tijdens de pauze halverwege het seizoen.

More from Madison Garrett

Pieten gluren in Markelo – Maarkelsnieuws.nl

In en rondom OBS Stokkum zijn op initiatief van BSO al verschillende...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *