De BMW M4 uit 2021 daagt de Audi RS5 en de Mercedes-AMG C63 uit in een nieuwe dragrace

De nieuwe BMW M4 wordt op dit moment beschouwd als de heetste Duitse auto. Wees dus niet verbaasd als ze constant probeert uw aandacht te trekken. En wat is de beste inhoud voor een geavanceerde sportcoupé? Dragracen is natuurlijk het ultieme hulpmiddel om op te scheppen.

We hebben al veel races gezien met de M3 en M4. Hoewel de auto’s zijn vergeleken met Porsche of Alfa’s, is het heel duidelijk dat de meeste Duitse autoliefhebbers races willen tegen Audi en Mercedes-AMG Modellen. Deze drie merken / modellen concurreren al heel lang met elkaar.

Na het vergelijken van een bestand M3 sedan versus RS4-wagenCarwow Magazine nam de felgele M4-wedstrijd tegen RS5 en Mercedes-AMG C63 S.Alle drie hebben ze een coupé-carrosserie. Dit hebben we al gezien, maar het resultaat is ietwat anders.

In de eerste twee races domineert de Audi RS5 al de andere twee. Het is de enige auto die momenteel verkrijgbaar is met vierwielaandrijving, dus hij accelereert sneller, vooral in natte omstandigheden. Dit is toch een beetje verrassend, aangezien de auto de kleinste motor heeft en 60 pk minder dan zijn concurrenten.

Om preciezer te zijn, de C63 S produceert 503 pk uit de 4,0-liter twin-turbo V8. De M4 Competition doet hetzelfde met zijn 3,0-liter twin-turbo inline-6-motor en Audi haalt 444 pk uit de 2,9-liter V6-motor.

Maar in de derde race was Mat Watson in staat om het perfecte M4-vuur te pakken en te winnen. Wanneer xDrive eindelijk wordt toegevoegd, zal de Bimmer gemakkelijk de snelste in zijn klasse worden en dat zou ook zo moeten blijven, aangezien de RS5 en C63 de komende jaren zullen krimpen of ophouden te bestaan.

READ  Wil je dat Spotify wordt gestreamd op Apple Watch? Voor sommigen is de tijd aangebroken

Over het algemeen blijft het een spelletje inches, dat doorgaat met roll-off races en remtesten. Gewicht lijkt hen echt te beïnvloeden, tot het punt waarop de Tesla Model 3 eigenlijk in dezelfde klasse zit. Dit zou eigenlijk de grootste vork aan de achterkant van BMW zijn. Maar over het algemeen zouden fans van het merk erg blij moeten zijn met de manier waarop de M4 uitkwam. En als ze dat wilden, is er nu een volledig elektrisch alternatief, de i4.

Written By
More from Lesley Curry

Demon’s Souls werden tijdens de ontwikkeling gevuld met rubberen eendjes

Foto: Marcus Brandt (Getty-afbeeldingen) Net als het origineel op PlayStation 3, is...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *