De cache op je Xbox One-console wissen

Ondervindt uw Xbox One onverwachte crashes, vervelende bevriezingen of onverklaarbare vertragingen – ongeacht het soort game of app die u gebruikt? Een mogelijke oorzaak is een cacheprobleem.

Net als onze computers houdt de Xbox One ook een tijdelijke gegevenscache bij van apps en games die je het vaakst speelt, zodat ze sneller in bepaalde assets kunnen worden geladen en de wachttijden kunnen worden verkort. Hoewel de Xbox-cache meestal niet zo snel vol raakt als de cache in een actieve webbrowser, kan deze na verloop van tijd toch vol raken, wat geheugenproblemen en gerelateerde fouten veroorzaakt.

Het goede nieuws is dat het wissen van de cache niet zo moeilijk is als je de juiste stappen kent, en je hoeft niet eens je Xbox aan te zetten om het te doen, wat handig is als je blijft crashen of permanent vastloopt wanneer je het probeert opstarten. Dat is precies wat je doet!

Bekijk meer

Stap 1: Schakel Xbox One uit

De Xbox One X is de meest energieverslindende gameconsole van deze generatie. Li Shu / digitale trends

Houd de aan/uit-knop aan de voorkant van je Xbox ingedrukt. Wacht een paar seconden totdat het volledig is uitgeschakeld. Als uw Xbox is vastgelopen of als deze vaak wordt in- en uitgeschakeld, zou het moeten helpen om hem te dwingen een volledige reset uit te voeren, zodat u verder kunt gaan met de volgende stappen.

Als je Xbox volledig crasht, kan het moeilijk of onmogelijk zijn om dit volledige resetproces te starten met de aan/uit-knop. Dit is niet ideaal, maar het is een goed idee om de rest van onze stappen te hervatten om te zien of dit helpt.

Als je Xbox lijkt te crashen vanwege een probleem met oververhitting, wacht dan een uur of twee tot hij is afgekoeld voordat je deze stap probeert.

Stap 2: Koppel je Xbox los

Schema met de netsnoeraansluitingen op de Xbox One.

Stel je Xbox One zo in dat je toegang hebt tot alle aansluitingen aan de achterkant. Zoek de voedingsconnector aan de linkerkant, waar de kabel van de powerbox naar de Xbox One leidt. Koppel deze kabel los van de Xbox One-console zelf. Je kunt het ook van de muur losmaken als je wilt, maar het is noodzakelijk om het los te maken van de eigenlijke console.

Opmerking: bepaalde versies van Xbox One hebben geen voedingseenheid, terwijl andere dat wel hebben. Om het u gemakkelijker te maken, volgt u deze stappen, ongeacht wat u ziet, totdat u al uw basissen hebt behandeld. Het zal je Xbox hoe dan ook geen kwaad doen.

Wacht 1-2 minuten voordat u doorgaat naar de volgende stap.

Stap 3: Schakel de stroom meerdere keren in

Close-up van de aan/uit-knop van de Xbox.

Nu weer naar de voorkant van je Xbox: houd de aan / uit-knop opnieuw enkele seconden ingedrukt en laat hem vervolgens los. Herhaal deze stap meerdere keren.

Verwacht niet dat een signaal van buitenaf invloed heeft op je Xbox. Het doel is om mogelijke problemen te elimineren door de Xbox te dwingen opnieuw op te starten zonder toegang tot stroom. Het is niet altijd nodig, maar het is een goed idee om zorgvuldig te zijn in het proces.

Als u klaar bent, wacht u opnieuw 1-2 minuten.

Stap 4: Opnieuw verbinden

Diagram dat laat zien waar u het netsnoer op uw Xbox One moet aansluiten.

Sluit de voedingskabel opnieuw aan op de achterkant van uw Xbox. Wacht even – soms heeft de power-steen een indicatielampje dat aangeeft wanneer hij klaar is, maar wacht hoe dan ook een minuut en je hoeft je er geen zorgen over te maken.

Druk nu op de aan / uit-knop om je Xbox opnieuw op te starten zoals je normaal zou doen. Start een game of app en speel om te zien of het probleem is opgelost.

Stap 5: Reset je console indien nodig

Schermafbeelding van Xbox-resetopties.

Als u nog steeds problemen ondervindt, is er nog een laatste stap die u zeker moet proberen, hoewel dit enige tijd kan duren. Als je toegang hebt tot je Xbox-instellingen, ga dan daarheen en kies Systeemen selecteer vervolgens Informatieconsole. Ga nu naar de optie die zegt: Console resetten.

Hier ziet u enkele verschillende reset-opties. U wilt de optie kiezen die zegt: Reset en behoud mijn games en apps. Je wilt absoluut niet alles verwijderen en terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Nadat de reset is voltooid, probeert u opnieuw te spelen en kijkt u of het probleem is opgelost.

Aanbevelingen van de redactie
READ  Top nieuwe game-releases op Switch, PS4, Xbox One en pc deze week - 4-10 oktober 2020
Written By
More from Vanessa Hale
F1 2021 komt op 16 juli naar PlayStation 5 en Xbox Series X
F1 2021 Het werd op 16 juli gelanceerd voor PlayStation 5, Xbox...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *