De Canadese overheid verbiedt het gebruik van TikTok op overheidsapparaten

De Canadese overheid beperkt het gebruik van TikTok tot zakelijke apparaten van de overheid. De reden hiervoor zijn zorgen over de veiligheid van de app.

De Canadese premier Trudeau spreekt van een noodzakelijke beleidswijziging. TikTok is populair in Canada; Een kwart van de Canadezen zou de app gebruiken. Daarom is het gebruik van de app op overheidsapparaten beperkt. Voorlopig betreft dit alleen het blokkeren; In een later stadium zal het technisch onmogelijk zijn om de app op devices te downloaden.

Het is onduidelijk of het verbod op het gebruik van TikTok op overheidstoestellen blijft bestaan. Premier Trudeau stelde dat het verbod een eerste stap mag zijn, maar ook de enige stap die het land moet zetten omwille van de veiligheid.

TikTok: ‘Geen specifieke zorgen’

TikTok heeft kritiek op het verbod. In de reactie merkt TikTok onder meer op dat er geen specifieke beveiligingsproblemen werden genoemd. Het bedrijf betreurt ook het gebrek aan contact met de Canadese regering alvorens deze stap te zetten.

Eerder legden de Europese Commissie en de Europese Raad ook zo’n verbod op. Hetzelfde geldt voor de Amerikaanse regering. Stemt ook voor Nederland.

READ  Download Kodi op je Android-tablet
More from Madison Garrett
Hoe gaan we deze muur afbreken? – achtergrond
“Mijn account is verbannen omdat ze denken dat ik kinderporno heb geĆ¼pload.”...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *