De controversiële iPhone verandert de realiteit dankzij iOS 17

De controversiële iPhone verandert de realiteit dankzij iOS 17

Apple legt de basis voor een controversiële verandering met iOS 17, het volgende besturingssysteem voor de iPhone. Tijdens WWDC 23, dat op 5 juni begint, maakt het bedrijf bekend hoe het omgaat met ondersteuning voor meerdere downloadstores.

Dat is in ieder geval de boodschap die Mark Gorman, een bekende journalist van Bloomberg, publiceert in zijn Power On-nieuwsbrief.

iOS 17 is de basis om de iPhone te veranderen

De Europese Unie wil dat Apple vanaf 2024 voldoet aan de Digital Markets Act. Een stuk wetgeving dat bekend staat als DMA. Het dwingt Apple om meerdere downloadwinkels, zoals de App Store, op de iPhone te ondersteunen.

Naar verluidt was Apple in december al bezig met de voorbereidingen voor deze controversiële wijziging. Vanaf juni van dit jaar, met de aankondiging van iOS 17, zullen we zien hoe het uiteindelijk uitpakt met de iPhone.

Dat zou een dingetje zijn, want Apple heeft altijd teruggevochten sinds de komst van de smartphone. Het Amerikaanse bedrijf wil op dit gebied de touwtjes in handen hebben om de veiligheid van de gebruiker te waarborgen. Bijvoorbeeld door kwaadaardige applicaties te blokkeren.

Zoals we bijvoorbeeld kunnen zien in de Google Play Store, is deze controle uiteraard noodzakelijk. Dus hoe Apple hiermee omgaat, is interessant. We kunnen ons niet voorstellen dat het bedrijf dingen loslaat.

Wat betekent iOS 17 iPhone-verandering eigenlijk?

Hoe dan ook, wat verandert er precies in iOS 17? We kennen natuurlijk niet het exacte actieplan, maar we weten wel wat DMA zal bereiken.

Microsoft is een goed voorbeeld om te stellen. Het bedrijf staat niet alleen bekend om zijn Windows-tegenhanger, maar is ook eigenaar van het Xbox-gamingbedrijf. Naast gameconsoles maken ze ook hun eigen games en hebben ze er met Game Pass een zeer populaire streamingdienst bij.

Dit is het bedrijf dat onlangs aankondigde te werken aan een eigen Xbox App Store voor de iPhone. Consumenten kunnen hier exclusief games downloaden, die krijg je niet meer in de Apple App Store. Dan denken we aan titels als Call of Duty: mobiel En snoep verpletteren.

Waar je deze games vroeger uit de App Store haalde, moet je nu een speciale downloaden.

Microsoft bedenkt zijn eigen Xbox App Store op de iPhone
Speel zonder console (foto: Unsplash/Lang)

Niet de enige druk vanuit de Europese Unie

Het is ook niet het enige aspect dat Apple moet veranderen vanuit de EU. De Digital Markets Act is in het leven geroepen nadat het bedrijf moest overstappen op USB-C.

Vanaf volgend jaar zou Apple niet alleen meerdere downloadwinkels op de iPhone moeten aanbieden, maar dat apparaat zelf laadt mogelijk niet op met een Lightning-poort. Met USB-C gebeurt het vanaf dat moment.

USB-C geeft iPhone 15 het oplaadvermogen waarop we hebben gewacht

Heb je een fout gezien? Email ons. Wij zijn dankbaar.

Reageer als eerste.

Reageer op het artikel:

iOS 17 legt de basis voor Apple’s controversiële wijziging van de iPhone

READ  'Facebook omzeilt GDPR met algemene voorwaarden'

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *