Wat is de beste manier om de reis te blijven beheren?

Partnerbijdrage

Bent u ondernemer of zelfstandig ondernemer en heeft u een bedrijfsauto aangekocht? Gebruik je dit voertuig ook veel voor je kilometers, dan kom je zeker boven de 500 kilometer op jaarbasis uit en krijg je een bijtelling. Als u de auto echter weinig of helemaal niet gebruikt en dit minder dan 500 km blijft, hoeft u niets bij te vullen. Wel vraagt ​​de Belastingdienst van u een integraal kilometerbeheer.

Vul de verklaring van de Belastingdienst in

Heeft u een mooie voor uw bedrijf? Mercedes Vito Ik koop? Sterker nog, de Belastingdienst gaat er al standaard vanuit dat je ook privé meer dan 500 kilometer per jaar rijdt. Als dit zeker niet het geval is, moet u zich eerst registreren bij de IRS zodat u niets extra betaalt. Dit doet u door de zin “Privé gebruik van het voertuig is verboden” in te vullen. Dit formulier is beschikbaar op de website van de Belastingdienst. Zeker met je Vito kun je nog wel een paar kilometer maken, zolang dit niet meer dan 500 kilometer per jaar is en je de rit moet maken.

Wat moet er in reisbeheer worden opgenomen?

Als je tripmanagement wilt behouden, is dit voor reizen die privé en zakelijk worden gedaan. Alleen de ritten vermelden die je privé maakt is niet voldoende, want dan is het geen categorisch kilometerbeheer. Er zouden standaard wat gegevens moeten zijn en als je meer gegevens wilt invullen, is dat prima. Ten eerste geeft het in ritbeheer aan om welk voertuig het gaat. U kunt ook voor elke vlucht een nummer opgeven. Voer vervolgens de datum van de rit en de startpositie van de kilometerteller in. Wanneer de reis is voltooid, voert u de definitieve kilometerstand en kilometerstand in. Vul ook het start- en eindadres in, zodat de Belastingdienst de werkelijke kilometerstand van de rit kan verifiëren. Het geeft ook de naam van de bestuurder aan en of de vlucht privé of commercieel is. Merkbaar! Staat de auto in de garage en heeft u een vervangende auto? Tot die tijd moet u alle vluchten blijven loggen.

READ  De update van de volgende generatie van Elder Scrolls Online is een week vertraagd

Hoe onderhoudt u het reisbeheer?

In principe kunt u bovenstaande gegevens eenvoudig invoeren in het Excel-menu voor eenvoudig ritbeheer. Dit is veel werk, dus je kunt ook op zoek naar alternatieven. Er zijn tegenwoordig goede apps, dus je hoeft niets meer in te vullen. Ook kunt u er professioneel mee omgaan en een volg- en volgsysteem in de auto plaatsen. Bij een aanbieder (betaald) wordt het beheer van uw reis geheel automatisch bijgehouden volgens de wettelijke regels en hoeft u zelf niets meer te doen. Het enige wat u hoeft te doen is deze te downloaden en in te leveren bij de Belastingdienst.More from Madison Garrett
Later deze week begint de derde uitzending van geen helden meer
Een aankomende release die meer aandacht zou kunnen krijgen, is The Next...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *