De directeur van Days Gone geeft de “wakkere recensenten” de schuld van de matige ontvangst

De directeur van Days Gone geeft de “wakkere recensenten” de schuld van de matige ontvangst

Portret van hoofdrolspeler Deacon St. John, vleermuis in de hand, vechtend tegen een beer in Days Gone.

afbeelding: Sony Bend Studio

We praten over Dagen gingen voorbij Nogmaals, drie jaar na de release van de open-wereld zombie-overlevingsgame. Je herinnert je misschien de eenmalige exclusieve PlayStationoogstte een gemiddelde ontvangst Teleurstellende verkopen, zo lijkt het. de reden? Welnu, volgens de reactie van schrijver en gamedirecteur John Garvin op een fan op Twitter: “Maak de recensenten wakker [couldn’t] Omgaan met een norse blanke motorrijder die naar zijn kont kijkt.

Dagen gingen voorbij is Sony Bend Studio’s eerste echte uitstapje naar een open wereld en werd uitgebracht in april 2019. In navolging van de ex-outlaw die hacker werd Diaken St. John Het spel doorkruiste een gruwelijk, door zombies geteisterd Oregon en degradeerde naar middelmatige kritische ontvangst. ontvangen score van 71 op Metacritic En de 72 op OpenCriticDe meeste recensenten zijn enthousiast over de game vanwege de matte wereld, frustrerende verkenning en flauwe verhalen. in Kotakuopnieuw bekijkenzei voormalig schrijver Joshua Rivera Dagen gingen voorbij mislukking[ed] Om iets nieuws aan te bieden ten gunste van mashup zonder vorm in de argumenten van 10 jaar de levende doden en talloze andere soortgelijke post-apocalyptische games.” Met andere woorden, Dagen gingen voorbij Het was een volkomen onoriginele ervaring, zij het soms een leuke.

Lees verder: Dagen gingen voorbij De regisseur zegt dat het een “teleurstelling” was voor Sony, ondanks de verkoop voor miljoenen [Update]

Van de game zijn bijna acht miljoen exemplaren verkocht tussen de eerste PlayStation 4-lancering drie jaar geleden en een eigen pc-poort die daalde in mei 2021. Acht miljoen is een enorm aantal om te vieren, maar gezien de Kurosawa-achtige open wereld van Sucker Punch Productions Geest van Tsushima Hij verkocht hetzelfde bedrag in minder dan twee jaar tijd aan het senior management van Bend Studio, waaronder voormalig manager Jeff Ross, aankondigen Dagen gingen voorbij Teleurstelling.”.

Nu heeft Garvin enkele van zijn eigen theorieën gedeeld over waarom critici bestaan Dagen gingen voorbij Het viel tegen (vrij VGC). In een sindsdien verwijderde tweet (Hier gearchiveerd), gaf Garvin de fan drie redenen waarom hij vond dat de game het zo slecht deed:

Drie redenen:

1. Het had technische problemen zoals bugs, streaming en framesnelheid;
2. Ze had recensenten die niet de moeite namen om het spel daadwerkelijk te spelen
3. En de derde, hij had recensenten wakker gemaakt die niet konden omgaan met een norse blanke motorrijder die naar zijn kont keek

Als je hebt gespeeld Dagen gingen voorbij, ken je waarschijnlijk de scène waar Garvin naar verwijst. Maar om te beginnen, daar is het vroege flashback-reeks Terwijl Deacon en zijn date Sarah Whitaker (die later zijn vrouw werd) Oregon verkennen, lopen ze een pad en nemen ze het landschap in zich op. Sarah komt langs voor de show [Deacon] wat [he’s] omhoog kijken” en buigen. Deacon leunt achterover en zegt: “Ja, ik heb het gevonden”, en de camera trekt zich terug om te laten zien dat hij op haar springt. Hoewel dit seksueel geladen moment tussen de twee personages een twistpunt was voor sommige critici, het is niet een van de belangrijkste redenen waarom de game het niet beter deed dan jij hebt bereikt.

Kotaku Ik heb contact opgenomen met Sony en Garvin voor commentaar.

Andere mensen op Twitter waren er snel bij om de beweringen van Garvin te betwisten.

“claimbescherming”Dagen gingen voorbij“Het was gewoon te veel jammer voor al deze wakkere recensenten, het is zo belachelijk,” een tweet. “Er is ons verteld dat Deacon een norse motorrijder is, maar in werkelijkheid is hij saai, volgzaam en doet hij alles wat hem wordt opgedragen door de machthebbers. Zijn keuzevrijheid beperkt zich tot zeuren tegen zichzelf.”

“Ik denk dat dat de belangrijkste reden is Dagen gingen voorbij Het kreeg middelmatige recensies omdat de game niet erg goed was. zei een ander.

Videomaker Chris Franklin heeft het misschien het beste samengevat. “Het gekke voor mij is dat ik niet denk dat iemand er echt een hekel aan heeft Dagen gingen voorbij“,” hij twitterde. De consensus was prima. Cromulent. Wat zit er op de doos? In een tijd vol open-world games en zombiegames was het er zeker een van. Dus het is nogal verontrustend dat critici je titel niet hebben opgelicht (het is op 71 op Metacritic!) maar prees niet vreugdevol genoeg.”

l Geschreven in januariheb ik niet gevonden Dagen gingen voorbij Leuk om te spelen. “De besturing was zwaar en omslachtig. Het was een hele klus om op jacht te gaan. Ik vond het leuk om op de motor te rijden in het prachtige, vreselijke Oregon, maar de nieuwigheid verdween nadat ik constant zonder benzine kwam te zitten.” En dit alles wordt nog verergerd door het feit dat zowel de open wereld als de overlevingsgenres voor zombies ongelooflijk verzadigd zijn, en Dagen gingen voorbij Het deed destijds niet genoeg om zich te onderscheiden van andere games.

Ik zou niemand misgunnen die ervan genoot Dagen gingen voorbij. voor elk van hen. Maar het zeggen van “wakkere recensenten” was een deel van de reden waarom de ontvangst van de game zo uit de pas leek te lopen met de realiteit. De realiteit was dat Dagen gingen voorbij Het was gewoon een goede, leuke mid-range game. Let op de wereld en handel daarnaar: geen behoefte aan “ontwaakte” samenzweringstheorieën.

Garvin is sindsdien verhuisd van Sony Bend Studio en is nu Ze werkt aan een spel met NFT’s.

READ  Bethesda's Starfield is een eerbetoon aan Halo met een verborgen planeet geïnspireerd door de Reach

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *